[FOTO] Un nou seism a cutremurat România!

În această seară, la ora 20:15, la adâncimea de 144 de kilometri, în zona Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5 pe Richter.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite:

În ziua de 25/04/2018 la ora 20:15:47(ora României) s-a produs în România un cutremur cu magnitudinea 5 pe scara Richter, la adâncimea de 144.738km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna(12km), Întorsura Buzăului(25km), Târgu Secuiesc(27km), Nehoiu(35km), Sfîntu Gheorghe(52km)” este anunțul INFP.

”Cel puțin până la acest moment informațiile sunt că nu avem efecte. Poate să fie ceva pe parcurs, dar sperăm să nu fie cazul. IGSU verifică toate zonele, până acum nu avem vreo informare să fie vreun efect pe undeva”, a declarat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

”Nu avem informaţii din teritoriu că s-ar fi produs pagube. Eu sunt în oraş, am un simpozion cu nişte străini şi nu sunt agitat. E un simpozion pe zona de cutremure. Nu l-am simţit, căci suntem la nivelul solului, probabil s-a simţit la etajele superioare” a spus directorul INFP, Constantin Ionescu, la TVR.

Și Centrul seismologic euro-mediteraneean a estimat inițial intensitatea cutremurului la 4.7, revizuind în final datele seismului la 4.6 magnitudine și 150 km adâncime.

Cutremurul s-a simțit și în București şi este cel mai puternic seism înregistrat în acest an.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Primul lucru pe care să-l faceți în timpul unui cutremur este să rămâneți calmi și să nu vă lăsați cuprinși de panică pentru a nu lua decizii care vă pot pune viața în pericol.

Totodată, dacă seismul are loc noaptea și se ia curentul, în niciun caz nu aprindeți chibrite, lumânări ori brichete. În caz de cutremur puternic, există riscul ca țevile de gaz să se fisureze, astfel că flăcările pot provoca o explozie.

 

Cele mai citite

Related Articles