[VIDEO-FOTO] Reşiţenii au degustat bucatele tradiţionale sârbeşti

273

În cadrul proiectului “PROVOCARE șI OPORTUNITATEA DEZVOLTăRII TURISMULUI ÎN TERITORIUL NOSTRU COMUN” , implementat de Fundația Activity, primăria Reșița și municipalitatea din Veliko Gradiște-Serbia, astăzi în centrul Civic al Reșiței a avut loc un Târg gastronomic cu produse tradiționale sârbești și românești.

De la ora 11,00 a avut loc un Workshop cu participarea partenerului lider transfrontalier, Primăria Veliko Gradişte reprezentată de primarul Dragan Milici, Primăria Reşiţa, workshop intitulat “Oportunităţile turismului în Reşiţa şi Caraş-Severin”. Tematica abordată a fost importanţa turismului gastronomic în păstrarea tradiţiilor.

De la ora 13.00, în Centrul Civic al Reşiţei a avut loc loc deschiderea Târgului Gastronomic!

Într-o atmosferă relaxată, cu soarele strălucind pe bolta senină, consulul Serbiei la Timişoara , excelenţa sa Vladan Tadici, a fost cel care a dat startul acestei adevărate sărbători, îndemnându-i pe toţi cei prezenţi să se bucure de vreme şi de bucate.
Mai întâi timid, apoi cu din ce în ce mai mult curaj, cetăţenii au gustat cu plăcere din bucatele pregătite, care au fost oferite gratis tuturor şi le-au apreciat din toată inima.
Oaspeţii din Veliko Gradişte au avut emoţii că cei 30 de litri de ciorbă de fasole, de peşte şi de porc nu vor fi consumaţi, dar s-au temut degeaba, pentru că produsele au dispărut văzând cu ochii.
De menţionat că, pe lângă produse culinare, tinerii veniţi din Veliko-Gradişte au prezentat şi un excelent program artistic apreciat din plin de cei prezenţi, între care oficialităţi judeţene şi locale, în frunte cu prefectul Matei Lupu.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului “PROVOCARE ȘI OPORTUNITATEA
DEZVOLTĂRII TURISMULUI ÎN TERITORIUL NOSTRU COMUN” finanţat în cadrul  Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Valoarea totala a proiectului este de 231.640,50 euro.

Obiectivul general al proiectului este „îmbunătățirea standardelor de calitate a vieții în regiunea proiectului prin promovarea turismului tematic, susținerea și extinderea rețelei de cooperare durabilă între operatorii de turism din zona transfrontalieră și stimularea dezvoltării turismului”.