Dacă nu ar fi existat Centrul Primăvara, acum eram…cenuşă!

O vorba bună…un simplu “Ce mai faci”?, reprezintă extrem de mult pentru o persoană cu handicap. Cel puţin la această concluzie a ajuns tânărul Augustin în vârstă de 29 de ani care suferă de o boală gravă ce îl împiedică să-şi folosească cu uşurină mâinile pentru că nu are coate….din cauza unor probleme la coloană i-a fost afectat şi mersul, dar cu toate aceste probleme, Augustin este un tânăr puternic şi luptă cu ajutorul specialiştilor de la Centrul Primăvara să ducă o viaţă normală şi a reuşit!

Cu ambiţie şi perseverenţă trece cu zâmbetul pe buze peste obstacole. Poate astăzi ar fi avut o viaţă mai uşoară sau poate nu! în urmă cu mulţi ani o familie din America a făcut demersurile necesare ca să-l adopte însă din păcate s-a întâmplat o adevărată tragedie. Ce doi soţi au decedat într-un accident chiar înainte de finaliza procedurile de adopţie. Dar chiar şi aşa Augustin nu regretă nimic pentru că la Centrul Primăvara a găsit familia de care avea atât de multă nevoie.

“Sincer eu aici la Primăvara chiar sunt ca acasă. Vă daţi seama eu sunt un veteran al Centrului. Am ajuns aici dintr-un leagăn de copii exact atunci când s-a deschis, eram 6 copii la început. Nici nu vreau să mă gândesc….dacă nu ar fi fost centrul? Poate că acum nu mai eram…nu a fost uşor dar cu sprijinul oamenilor buni de aici am găsit forţa de a merge mai departe. Acum lucrez în IT şi mă descurc singur. Am prieteni, pentru noi cei care avem un handicap contează foarte mult un simplu Bună, ce mai faci? Cât despre familie…nu doresc să am o iubită să o condamn să fie martor la suferinţa mea, eu sunt conştient şi realist că la un moment dat s-ar putea să cad la pat şi nu vreau să devin o povară pentru nimeni. Trebuie să recunosc am întâlnit şi oameni răi, oameni care mi-au adresat injurii dar am mers mai departe pentru că am avut şi oameni buni lângă mine care m-au încurajat”, ne-a declarat tânărul Augustin.

Este ultima zi a campaniei Umanitare “Muzică pentru Viaţă” de aceea fac din nou un apel către cei care ne ascultă acum, să vină în Parcul Tricolorului la căsuta de sticlă, magică şi binecuvântată pentru a dona pentru copii bolnavi de la Centrul Primăvara. Acum aveţi şansa să le schimbaţi viaţa acestor copii speciali care nu au nicio vină că s-au născut cu probleme de sănătate.

Fii bun donează, astăzi mai mult decât oricând, gestul tău contează!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles