Simpozion Naţional la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa

Luni, 16 respectiv marți, 17 aprilie, va avea loc, la Reșița, în Aula Magna a Universității “Eftimie Murgu”, Simpozionul Național Unitate și dăinuire Centenar România Mare 1918-2018.

Despre importanţa simpozionului, arhimandrit Casian Ruşeţ – consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului:

În deschiderea evenimentului, va avea loc un recital muzical coral susținut de Corul Mănăstirii Sfânta Cuvioasă. Parascheva Nera și Corul Secţiei de Teologie Ortodoxă Didactică, Caransebeș din cadrul Facultății de Ştiinţe Sociale a Universității “Eftimie Murgu”. În continuare, vor avea loc comunicări și cuvinte de binecuvântare din partea ierarhilor prezenți.

Acestora li se adaugă lansarea volumelor:Simpozionul Jertfă şi mărturisire 2017, Episcopul Elie Miron Cristea al Caransebeșului. Ordine circulare și volumului Istoria Banatului. Studii privind particularitățile unei regiuni transfrontaliere.

De la ora 12.00 în foaierul universităţii are loc vernisajul expoziţiei foto-documentare, Episcopia Caransebeșului și Marea Unire de la 1918.

Marți, 17 aprilie, se vor relua comunicările pe secțiuni, urmând ca după-amiază să se viziteze Mănăstirea Vasiova. Un punct important în desfășurarea Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului îl are vernisarea, luni, 16 aprilie, a expoziţiei foto-documentare intitulată „Episcopia Caransebeșului și Marea Unire din 1918”, ce va fi expusă în foaierul Universității.

(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles