Educaţie ecologică pentru elevii şcolilor de pe raza Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei!

Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei va organiza în cursul săptămânii viitoare o serie de activităţi educative cu elevii şcolilor aflate în comunităţile de pe suprafaţa Parcului, prin care va fi marcată încheierea campaniei LUNA PLANTĂRII ARBORILOR şi va fi celebrată ZIUA PĂMÂNTULUI!

Astfel, în prima zi a săptămânii (luni 16 aprilie) la sediul Centrului de Vizitare al Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei va avea loc, cu începere de la ora 9.00, o acţiune de plantare a puieţilor forestieri, la care vor participa elevii Liceului Tehnologic NICOLAE STOICA DE HAŢEG din Mehadia. De asemenea, elevii vor efectua un tur al Centrului de Vizitare, unde vor putea vedea macheta Parcului, Sala Peşterilor, precum şi micul muzeu cu obiecte tradiţionale utilizate de-a lungul timpului în gospodăriile din acest areal.

La sfârşitul săptămânii (vineri 20 aprilie) va avea loc o amplă acţiune de ecologizare în zona 7 Izvoare şi pe unele trasee din apropiere, acţiune la care vor fi prezenţi elevii de la liceele din Băile Herculane şi Mehadia, precum şi cei de la Şcoala profesională agricolă din Cornereva şi Şcoala gimnazială din Topleţ. Această acţiune de ecologizare va marca ZIUA PĂMÂNTULUI, iar elevilor le vor fi oferite şi alte suprize!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles