Tenisul de masă din Băile Herculane iese în lume prin CUPA HERCULES – prima ediţie!

În staţiunea Băile Herculane se va desfăşura la sfârşitul acestei luni prima ediţie a CUPEI HERCULES la tenis de masă – turneu de categoria A în clasificarea AmaTur ROMÂNIA, competiţia fiind găzduită sâmbătă, 28 aprilie, de Sala de sport ALEXANDRU DUICU. Şi-au anunţat participarea peste 120 de practicanţi ai acestui sport, atât din vestul şi sud-vestul ţării noastre, cât şi sportivi din Serbia, la patru categorii valorice : începători, avansaţi, open şi elite, primii trei clasaţi la fiecare categorie fiind premiaţi de organizatori cu medalii, cupe şi diplome!

Ar trebui să vină sportivi din toată ţara, dar normal că vor veni cei din apropiere! Poate participa oricine, de la vârsta de 14 ani pînă la peste 70 de ani! Am înţeles că vor fi prezenţi şi din Serbia, mai precis de la Vârşeţ, pentru că şi noi am fost la turneul de tenis de masă de acolo! Se joacă în grupe eliminatorii – grupe inferioare şi grupe superioare -, după care ajungem în faza eliminatorie! Cu această ocazie, cu oraşul Băile Herculane ieşim şi noi puţin în lume cu tenisul de masă!, ne-a declarat Sebastian Cornianu – organizatorul turneului.

Prin această competiţie, organizatorii doresc susţinerea unei educaţii pentru sănătate şi promovarea tenisului de masă, dar şi atragerea iubitorilor acestui sport – amatori sau foşti sportivi de performanţă – care doresc să-l practice în mod organizat, la nivel regional, naţional şi chiar internaţional. Totodată, se creează posibilitatea unor întâlniri ale celor mai buni participanţi amatori cu jucători legitimaţi de nivel apropiat!

Prima ediţie a CUPEI HERCULES la tenis de masă din oraşul de pe Valea Cernei este organizată de Sebastian Cornianu şi Caius Belba, cu spijinul AmaTur România şi susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Primăria Băile Herculane şi a sponsorilor.

Paul-Sever SMADU

 

Cele mai citite

Related Articles