Dumitru Țeicu: Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV

Muzeul Banatului Montan are plăcerea de a anunţa lansarea cărții aparținând regretatului prof. univ. dr. Dumitru Țeicu: “Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV”, Brăila, 2017 care va avea loc în data de 16 aprilie, ora 12.00 la sediul Muzeului Banatului Montan Reşiţa.

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, județul Caraș-Severin, a absolvit cursurile Facultății de Istorie și filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, obținând titlul de doctor în istorie la aceiași instituție. Din anul 1990 a fost la conducerea Muzeului Banatului Montan, făcând cunoscută activitatea acestuia în țară și străinătate.

Și-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în numeroase și importante situri ale regiunii.

Despre această carte, ultima apărută, scrisă cu mare drag dar și cu mare suferință, Dumitru Țeicu spunea: “Singulară în peisajul arheologiei medievale din Banat, cercetarea de la Ilidia poate oferi repere și într-un discurs istoriografic marcat de condițiile cercetării derulate cu jumătate de secol în urmă“, a transmis pentru Radio Reşiţa Livia Magina – purtătorul de cuvânt al muzeului.

Amintim că, de curând la conducerea Muzeului Banatului Montan a fost numit Flavius Bozu – fost director al Casei de cultură a studenţilor.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: caon

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles