[VIDEO/FOTO/AUDIO] Primăvara de la Reșița, în acest colțișor de țară, este spre întărirea noastră în credință și în tot ceea ce înseamnă filantropie

A devenit deja consacrată campania umanitară „Muzică pentru Viață”, la Reșița și dacă primele două ediții s-au desfășurat sub simbolul Nașterii Domnului Isus Cristos, în Anul Centenarului Marii Uniri, cea de-a treia ediție a campaniei umanitare se desfășoară sub miracolul Învierii în Săptămâna Luminată, având drept scop ajutorarea copiilor, Moștenitorilor României, prăznuind bucuria de a fi împreună la bine și la greu, Dăruind.
Căsuța de Sticlă este acum un Palat al Primăverii ce și-a deschis porțile către Lumina ce ne arată Calea, Adevărul și Viața.

Acest studio de radio este un studio al unității de credință și de neam în acest colțișor de țară

Mare emoție pentru toți cei prezenți în această seară la Sala Lira, pentru cei care s-au alăturat inițiativei Laurei Sgaverdea și a jurnaliștilor radioului reșițean, artiștii Ana Maria Stănoia și pianiștii Manuela și Dragoș Iana Mihăilescu, de a susține un concert de muzică clasică, concert ce deschide seria celor șapte concerte pentru toate gusturile.

La manifestare a fost prezent și P.S. Lucian, Episcopul Caransebeșului însoțit de Protopopul Reșiței Gheorghe Șuveți și toți preoții din municipiu, Maestrul Sabin Păutza, dar și reșițeni care au răspuns cu bucurie invitației de a dărui „Muzică pentru Viață”.

Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa au pregătit un frumos mesaj pentru cei prezenți și au fost răsplătiți cu aplauze de către distinsul auditoriu.

P.S. Lucian, Episcopul Caransebeșului, ne-a mărturisit:

„Vă mulțumim că în cea de-a doua zi de Paști împreună am organizat acest concert și această campanie umanitară pentru viață, pentru iubire, pentru acești copii speciali de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa și cred că împreună putem să facem lucruri minunate și importante pentru semenii noștri, să ținem candela cuvântului mereu aprinsă pentru că esența și sinteza Sfintei Scripturi este porunca iubirii, să-L iubești pe Dumnezeu la modul absolut și pe aproapele tău ca pe tine însuți. Radio România Reșița ne întărește, ne luminează și ne apropie. Acest studio de radio este un studio al unității de credință și de neam în acest colțișor de țară pentru că tot ceea ce se propovăduiește prin intermediul Radio România Reșița este spre folosul oamenilor, spre folosul credincioșilor și spre întărirea noastră în credință și în tot ceea ce înseamnă filantropie”.

Întotdeauna alături de frumos, dar și de cei aflați în suferință, doamna doctor Felicia Quint, a semnat în cartea de onoare a faptelor mari și frumoase, declarându-ne:

„Doresc succes radioului reșițean și rog oamenii să fie darnici așa cum trebuie să fie și să dăruiască tot timpul anului, nu numai în Săptămâna Luminată”.

În Săptămâna Luminată veniţi să sprijiniţi acest demers umanitar dedicat tuturor copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.
Laura Sgaverdea şi echipa jurnaliştilor radioului reşiţean şi-au consacrat vocaţia de a face campanii umanitare,în numele iubirii pe care o poartă vieţii, pe criteriul că în univers nu există ceva mai divin decât Omul. Totul se rezumă la cultul fiinţei umane.
Cu banii strânşi se va construi o sală pentru fiziokinetoterapia copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

La Palatul Primăverii din Parcul Tricolorului au venit și ascultători din Timișoara și din alte localități care susțin campania umanitară „Muzică pentru Viaţă”, fiindcă bucuria de a dărui speranță este solidară cu omenia și filantropia.

Pe întreaga perioadă a campaniei umanitare „Muzică pentru Viaţă”, 9-15 aprilie, în fiecare zi de la ora 18, în Parcul Tricolorului, lângă Căsuţa de Sticlă, sau Palatul Primăverii de la Reşiţa, vor avea loc concerte de muzică pentru toate gusturile, unde intrarea este gratuită.

Mâine, 10 aprilie, la Palatul Primăverii din Parcul Tricolorului, va avea loc de la ora 18 un concert de muzică populară susținut de îndrăgiții NICU NOVAC, RAMONA VIȚA, CAMELIA CEOCU, TITIAN PUICHIȚĂ, ANDREEA MIROȘU, ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE ”BÂRZAVA” ŞI ORCHESTRA VIRTUOZII SEMENICULUI.

CAMPANIA ESTE SUSTINUTĂ DE EPISCOPIA CARANSEBESULUI.
PARTENERI: PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL REȘIȚA
CONSILIUL JUDEȚEAN CARAȘ SEVERIN

Vă mulțumim tuturor care susțineți acest demers umanitar și dăruiți alături de Radio România Reșița, „Muzică pentru Viaţă”!

 

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles