[FOTO] Episcopul Caransebeşului a vestit Învierea Domnului nostru Isus Hristos în mijlocul credincioşilor din Reşiţa

În cea de-a doua zi de Paşti luni, 9 aprilie se respectă tradiţiile şi obiceiurile păstrate din timpuri străvechi.

În această zi se obişnuieşte ca finii să se ducă în vizită la naşi, cu colaci, pască şi ouă roşii, copiii să meargă la părinţi şi cu toţii la rudele defuncte.

În Lunea Albă din Săptămâna Luminată, credincioşii din Reşiţa au primit în mijlocul lor pe episcopului locului, Preasfinţia Sa Lucian, în Biserica ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” sau Catedrala Veche din oraş. Preasfinţia Sa, alături de Gheorghe Şuveţi – protopopul municipiului de pe Bârzava, Cristian Rădulescu – parohul lăcaşului de cult şi un sobor de preoţi, au săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. PSF Lucian a vestit învierea Domnului, a dat binecuvântare şi a împărţit Paştile credincioşilor prezenţi.

PSF Lucian – Episcopul Caransebeşului:

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Părintele Episcop Lucian le-a vorbit la final credincioșilor veniți în număr mare despre semnificația praznicului Învierii, arătând de asemenea cum trebuie să ne comportăm în aceste zile de sărbătoare ca să ne bucurăm cu adevărat de Învierea Mântuitorului.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița ridicată între ani 1938-1941, este cunoscută de către reșițeni ca fiind catedrala din orașul vechi. Sfântul locaș este unul monumental și reprezentativ pentru municipiul de pe Bârzava.

În după-amiaza zilei PSF Lucian – Episcopul Caransebeşului se află la Căsuţa de sticlă din Parcul Tricolorului din Reşiţa, alături de echipa Radio Reşiţa şi copiii de la Centrul Primăvara.

Despre vizita Episcopului Caransebeşului în municipiul de pe Bârzava, părintele Cristian Rădulescu – parohul Bisericii Ortodoxe Române Adormirea Maicii Domnului din cartierul Muncitoresc, a precizat pentru Radio Reşiţa:

Conform tradiţiei în Lunea din Săptămâna Luminată, casa trebuie stropită cu agheazmă şi rudele cinstite pentru vestirea Învierii. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles