Salvarea Băilor Neptun – un proiect ambiţios al HERCULES PROJECT care continuă pe Valea Cernei!

Proiectul de salvare a Băilor Neptun din Băile Herculane continuă să fie derulat de echipa HERCULES PROJECT, formată dintr-un grup de studenţi arhitecţi din Timişoara, care s-a implicat în ultimul an în procesul de stopare a degradării cunocutului obiectiv istoric din Centrul istoric al staţiunii de pe Valea Cernei!

În următoarele luni vom începe şantierul pentru punerea în siguranţă a Băilor Neptun, după ce lucrarea va fi cîştigată la licitaţie de o firmă de construcţii şi sperăm să eliminăm pericolul public care este existent! Vom închide toate accesele, vom sprijini toate elementele care stau să se prăbuşească, vom înlocui tabla degradată de pe învelitoare, burlanele şi jgheaburile ca să avem o scurgere corectă a apelor! În demersurile noastre ne sprijină beneficiarul, care este Primăria Băile Herculane şi, bineînţeles, toţi care pot să-şi ofere ajutorul prin donaţii, însă în principal Primăria Băile Herculane susţine această lucrare!, ne-a declarat Oana Chirilă – coordonatorul proiectului.

Prin lucrările echipei HERCULES PROJECT nu va avea loc o reabilitare propriu-zisă a Băilor Neptul, ci punerea în siguranţă a obiectivului istoric, pentru a nu se prăbuşi! Nu este încă vorba de o reabilitare, din cauza problemelor juridice, însă Băile Neptun vor continua să rămână în picioare, vom stopa practic degradările!, ne precizează Oana Chirilă.

Paul-Sever SMADU

 

De același autor

Related Articles