Sute de kilograme de gunoi adunate la Lugoj

Zăpada căzută săptămâna trecută peste oraș nu i-a împiedicat pe locuitorii din Lugojul German să-și facă ordine în gospodării și să scoată în fața caselor deșeurile vegetale, electrice sau electronice, pentru a fi ridicate gratuit de lucrătorii societății Salprest, în
cadrul primei etape din acest an a curățeniei de primăvară.

Acțiunea derulată la sfârșitul săptămânii trecute a scos în teren 40 de muncitori ai firmei și 14 utilaje. La finalul zilei, bilanțul a fost de 516 metri cubi de material lemnos și vegetal și 580 de kilograme de deșeuri electrice și electronice, printre care 18 televizoare, șase frigidere, patru calculatoare și două mașini de spălat.

“Din cauza zăpezii au fost mai puține deșeuri ca în alți ani, dar totuși, cantitatea ridicată este mare. Vom continua cea de-a doua etapă în Lugojul Român”, a declarat Mircea Ghera, directorul Salprest Lugoj.

Sâmbătă, 31 martie, tot de la ora 7.30, curățenia de primăvară va continua și în cartierele de pe malul drept al Timişului. Vor fi colectate materialele care sunt de prisos în gospodăriile populației și resturi vegetale, cu excepția gunoiului menajer și a resturilor din construcții. Cetăţenii care locuiesc la case vor scoate deşeurile în faţa imobilelor, iar cetăţenii care locuiesc la bloc, le vor depune la punctele de colectare a deşeurilor menajere, iar unde aceste puncte au fost desfiinţate, le se vor depune lângă containerele pentru colectarea selectivă a cartonului sau pe vechiul amplasament pentru gunoiul menajer.

Cele mai citite

Related Articles