[FOTO] Teatrul de Vest sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului prin două spectacole eveniment, duminică şi marţi !

Teatrul de Vest Reşiţa invită spectatorii duminică, 25 martie, de la ora 19, la Palatul Cultural din pentru a viziona PREMIERA spectacolului „39 de trepte”, de Alfred Hitchcock & Patrick Barlow. Regia aparţine artistului german Johannes Lang.
În anul 2005, Patrick Barlow a realizat adaptarea pentru scena londoneză, iar în 2008 spectacolul a avut premiera pe Broadway, unde se bucura încă de un mare succes.

Romanul „39 de trepte” a fost scris John Buchan în anul 1915, iar filmul cu acelaşi titlu, a fost realiyat de Alfred Hitchcock în anul 1935. Marele maestru al suspansului a simplificat mult acţiunea pentru a fi mai uşor ide înţeles cinefililor. Multe din secvenţele de pe peliculă au rămas memorabile, fiind realizate în stilul lui Hitchcock de creator genial al unei atmosfere horror, aşa cum este secvenţa cu menajera ce a descoperit un cadavru într-un apartament, iar peste strigătul ei de spaimă se suprapune sirena unui tren, sporind şocul pe care-l resimt spectatorii filmului.

La Reşiţa îî vom vedea pe Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Florin Ibraşi, Sorin Fruntelată , protagonişti ai unei poveşti în care cei patru actori vor îmbrăca hainele mai multor personaje într-o comedie cu multe intrigi şi un final pe măsură.

Spectacolul „39 de trepte” este un proiect ambiţios al Teatrului de Vest ce onorează devotamentul publicului reşiţean, un public avizat şi iubitor de teatru.


Despre regizorul și producătorul de film Alfred Hitchcock, putem sublinia că a regizat mai mult de 50 de filme trecând prin toate erele cinematografiei. Este considerat unul dintre regizorii cu cea mai mare influență asupra posterității. Și-a început cariera de regizor în Regatul Unit în anul 1922 și abia din 1939 a început să lucreze în Statele Unite ale Americii.
Cu oameni puțini în jur, Hitchcock s-a transformat într-un geniu al unei cinematografii discrete, cum era cinematografia engleză. Filme ca: Murder 1930, The Man Who Knew Too Much 1934 și în special The 39 Steps 1935 l-au transformat într-o emblemă internațională a noului cinematograf britanic.
În 1968 a primit un Oscar onorific, Premiul în Memoria lui Irving Thalberg pentru întreaga sa cariera în cadrul ceremoniei Premiilor Academiei. În ciuda faptului că nu a primit niciun premiu Oscar în competiție, întotdeauna a fost și va fi considerat maestrul suspans-ului. În 1979, American Film Institute îi decernează premiul pentru munca sa. În același an, Regina Angliei îi decernează titlul de Sir. Un an mai târziu, la 29 aprilie 1980, moare în casa sa din Los Angeles, la vârsta de 80 de ani. Mulți regizori- Claude Chabrol, Brian De Palma, François Truffaut, Pedro Almodóvar- recunosc că Alfred Hitchcock și opera sa i-au influențat în carieră.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, 27 martie, dar şi a împlinirii pe 31 martie a 85 de ani de la naşterea marelui poet, Nichita Stănescu, marţi, de la ora 19, iubitorii de teatru şi poezie sunt aşteptaţi la Palatul Cultural pentru a se bucura de un spectacol poetic, realizat de actriţa Camelia Ghinea cu actorii reşiţeni şi elevii săi de la cursurile de teatru, pe versurile poetului Nichita Stănescu.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest !

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles