Caravana “Uniţi sub tricolor prin sănătate”, popas la Dobraia

Caravana medicală Uniţi sub tricolor prin sănătate a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în satul Dobraia, din comuna Cornereva. Medicii de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Dr. Victor Popescu din Timişoara, coordonaţi de colonel medic Maria Preda, comandantul unităţii şi-au stabilit cartierul general la şcoala din sat unde au consultat câteva sute de persoane.

Unii dintre cei consultaţi de medicii militari nu au ajuns la medic de zeci de ani, astfel că sosirea caravanei a fost ca o gură de oxigen. Oamenii din cătunele mai îndepărtate au venit pe jos ore întregi pentru a fi consultați de medici. Cu toţii au beneficiat gratuit de consultații cadiologice, ORL, stomatologice, oftalmologice și gastroenterologice, după cum spune medicul Mihai Hurmuz, unul dintre participanţii la acţiune

Cei care, dintr-un motiv sau altul, n-au putut ajunge la școala din Dobraia au fost vizitați de o echipă mobilă, formată din medicii de la Urgențe. Pacienților consultați li s-au dat gratuit medicamente și ochelari de vedere. În plus, au primit și câte un pachet cu alimente pentru apropiatele Sărbători Pascale.

La Dobraia a ajuns, împreună cu echipa medicală şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, cel care la finalul acţiunii le-a mulţumit acestora personal dar şi printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook:

“Astazi este despre ei… colegii de la Spitalul Militar Timisoara. Si e greu sa pui in cuvinte gestul lor. Sa spui profesionalism, e putin. Sa spui daruire, tot putin este. Sa spui omenie… tot nu ajunge. Am sa spun doar simplu, oameni pentru oameni. Echipa coordonata de doamna colonel medic Preda, comandantul spitalului, a lasat deoparte faptul ca e sambata si a pornit la drum de la Timisoara, cand inca nu se luminase de ziua, spre Cornereva, satul Dobraia, judetul Caras-Severin. Si nu in excursie, ci in sprijinul oamenilor care, altminteri, nu prea au mari sperante sa ajunga la medic. Au incarcat echipamente, medicamente si mult suflet si au pornit in misiune. Felicitari tuturor! Respect este, de asemenea, un cuvant prea sarac pentru a putea transmite tot ce acumulezi atunci cand esti in preajma acestor oameni… Tuturor, multumiri si pretuire!”

Sursa foto: Facebook – Mihai Fifor

De același autor

Related Articles