[FOTO] Sprijin pentru spitalul din Caransebeș

166

16 primari de orașe și comune de pe Valea Timișului și Valea Bistrei au venit, alături de preoții parohi ai localităților respective, la dialogul inițiat de Episcopie și Primăria Caransebeșului pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă spitalul municipal de urgență.

Unitatea medicală are datorii de peste 7 milioane de lei.

„Nu discutăm de acoperirea tuturor datoriilor, nu asta se dorește, ci un sprijin, câtuși de puțin, care să se mențină constant. La demersul nostru se vor alătura mulți investitori din zonă, am primit deja semnale în acest sens. Avem nevoie în continuare și de lobby la nivel guvernamental, prin parlamentarii de Caraș-Severin, a existat o astfel de inițiativă, cea a senatorului Marcel Vela, care, din păcate, nu s-a concretizat, au lipsit câteva voturi. Dacă ar fi fost votată, era o soluție pentru punerea spitalului pe drumul cel drept”, a declarat primarul Felix Borcean.

Astfel, se va înființa un ONG pentru susținerea spitalului, iar în prima fază municipalitatea din Caransebeș va trimite fiecărei primării din zonă o solicitare de a fonda acest parteneriat de susținere a unității spitalicești.