A condus 3 mii de kilometri fără permis

598

Un reșițean a condus mașina peste 3 mii de kilometri, fără a avea permis de conducere. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost oprit la vama Borș, după ce se întorcea din Spania. El a declarat polițiștilor de frontieră că nu are documentul la el, dar oamenii legii au constatat că nu este posesor de permis, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Ion C., în vârstă de 38 de ani, domiciliat în județul Caraș Severin, la volanul unui autoturism marca Citroen, înmatriculat în Spania. La controlul specific, șoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere. Bărbatul, care a declarat că vine din Spania, nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că nu îl are asupra sa. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu deţine permis de conducere”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

(Sebastian Dragomir)