Dansatorii de la Clubul Mystic Reşiţa încep în forță anul 2018

780

5 perechi de dansatori de la Clubul Mystic Reşiţa vor lua parte la Campionatul Naţional pe secţiuni al României

Dansatorii de la Clubul Mystic Reşiţa pregătesc noul sezon competiţional, care începe în această săptămână cu un concurs important. Campionatul de dansuri pe secțiuni al României va avea loc în zilele de 3 și 4 martie la Tg. Mureș.

Clubul Mystic Reșița va fi reprezentat de 5 perechi: Andrei Petcu – Bianca Buzuleac, Marius Pădurean – Adelina Stanciu, Cristian Stan  -Ariana Cocoșilă, Vlad Ogășan – Gabriela Tuță și Darius Gruiță  – Ariana Stoica.

Luna martie 2018 este una cu multe competiții pentru dansatorii reșițeni. Urmează la jumătatea lunii martie un concurs național la Oradea, apoi la final de lună, încă unul la Alba Iulia. O altă competiție importantă este programată la final de mărțișor, Dance Masters, fiind în primele cinci la nivel european, din punct de vedere al numărului de perechi participante și ca valoare a acestora.

Antrenorul dansatorilor reșițeni Alexandru Holecz a vorbit despre începutul de an:

”Noi am avut pauză doar 10 zile de pauză, de sărbători, după care ne-am întors la muncă și copiii sunt foarte motivați, se antrenează destul de bine, părinții au experiență în domeniu și știu ce să facă să pregătim noul sezon. Trebui să ne confecționăm noile costumații pentru competițiile ce urmează. Campionatul Național pe secțiuni este cel mai mare campionat al României, deoarece cu această ocazie se deleagă perechile ce vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial. Noi vom participa cu 5 perechi, dar pretențiile nu sunt la fel de mari la fel ca anul trecut, deoarece toate perechile au schimbat categoria de vârstă. Sigur că nu ne vom întoarce fără rezultate, dar nu va fi ca anul trecut.”

Anul trecut în urma rezultatului de la Campionatul Naţional de dansuri pe secţiuni al României, perechea Bianca Buzuleac-Andrei Petcu de la Clubul Mystic Reşiţa a obţinut calificarea la Campionatul Mondial de dans sportiv. La întrecerea mondială au concurat la secţiunea standard, categoria juniori 2, sportivi cu vârsta de 14 şi 15 ani si au terminat în semifinală pe locul 10, depăşindu-şi obiectivul propus.

În prezent la Clubul Mystic Reșița se pregătesc peste 50 de copii, la mai multe categorii de vârstă. În această perioadă se fac înscrieri pentru cei care doresc să practice dansul pentru performanță sau agrement. Cei interesați sunt așteptați la Colegiul Național Mircea Eliade din oraș, la sala de sport. În fiecare marți și joi sunt antrenamente pentru grupele de începători, preșcolari sau copii din clasele 1-4, cu începere de la ora 16.30.

Cristina Corocan