[VIDEO-FOTO] Noua pârtie Casa Baraj – schilift a fost inaugurată la Văliug!

3521

UPDATE:

Sâmbătă, 3 martie, într-o atmosferă festivă, la Văliug, a fost inaugurată o nouă pârtie de schi: CASA BARAJ SKILIFT! O pârtie în lungime de 300 de metri potrivită antrenamentelor de slalom alpin şi chiar competiţiilor de nivel naţional. Deşi, încadrată în categoria dificilă, pârtia este tentantă pentru practicanţii sporturilor alpine.

Câteva sute de persoane din vestul ţării au asistat astăzi la inaugurarea acesteia, dar numai 30 s-au încumetat să se aventureze pe ea. Deschizători de pârtie au fost chiar schiorii legitimaţi la Clubul Sportiv Adlernest Reşiţa, care au parcurs primii pârtia, etalându-şi talentul şi calităţile.

Chiar dacă soarele nu şi-a făcut simţită prezenţa în prima parte a evenimentului, atmosfera a fost una plăcută. A fost o atmosferă festivă şi de …concurs.  Pentru că pârtia a fost inaugurată tocmai printr-o competiţie – CUPA VĂLIUG SPECIAL – ce s-a desfăşurat în premieră în organizarea celor care administrează Ponton Casa Baraj.

Au participat 26 de concurenţi, printre care şi 6 doamne şi domnişoare, cele care, dealtfel, au început primele competiţia. Au fost emoţii la prima coborâre, dar apoi reprezentantele sexului frumos au solicitat desfăşurarea unei manşe noi, în care s-au comportat mult mai bine.

La feminin, proba de slalom a fost câştigată de timişoreanca Cristina Schiau, fostă sportivă de performanţă, urmată pe podium de reşiţeanca Oana Glava şi Ecaterina Back tot din Reşiţa.

 

Managerul Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea a reprezentat echipa Radio Reşiţa în acest concurs, având o comportare meritorie.

 

La masculin cel mai bun timp a fost al reşiţeanului Raul Cojocaru, urmat de alţi doi reşiţeni, Adelin Preda şi Radu Popa.

 

 

Câştigătorilor le-au oferite medalii, trofee, diplome,  premii consistente în bani şi echipament sportiv de top.

Inaugurarea acestei pârtii este un mare câştig pentru Banatul Montan, pentru sportivii cu perspectivă şi care doresc să se afirme pe plan naţional în schiul alpin, în probele se slalom, deoarece se vor putea antrena chiar aici, în Caraş-Severin, pe o astfel de pârtie, asemănătoare cu cele din competiţiile naţionale.

INTERVIURILE LE PUTEŢI ASCULTA INTEGRAL ÎN EMISIUNEA CRONOMETRUL PERFORMANŢELOR LUNI, 5 MARTIE, DUPĂ ORA 20.15!

Cristina Corocan

——————————————-

O nouă pârtie de schi va fi inaugurată sâmbătă, 3 martie în Banatul Montan. Este vorba despre pârtia Casa Baraj- schilift, amenajată în comuna Văliug, care are o lungime de 300 de metri și este încadrată în categoria neagră. Despre importanţa inaugurării acesteia a vorbit  reşiţeanul Alin Tulburean, unul dintre sportivii specialiști în probele alpine:

“Sunt foarte fericit că se inaugurează o astfel de pârtie la noi în zonă, fiind o pârtie foarte complicată. E o pârtie “demenţială”, mai ales pentru antrenamentele în proba de slalom şi pentru viitor, organizarea micilor competiţii sau a unora de nivel naţional. Eu nu aş avea emoţii să cobor pe ea, dar nu recomand ca pe ea să se aventureze cineva care nu este pregătit. Dacă nu le permite pregătirea fizică să controleze schiurile, dacă au lacune în tehnică, atunci trebuie să se gândească la siguranţa lor. O coborâre de 30 de secunde nu face cât un picior rupt. Nu e o oprire scurtă la sosire, e o oprire mare şi pentru o persoană cât de cât cu experienţă nu e greu de abordat.”

Prima competitie de schi pentru amatori organizată de Casa Baraj va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. Se va desfăşura o singură etapă de slalom special, în sistem OPEN, la feminin si masculin, participanți cu vârsta peste 18 ani. Participanții trebuie să aibă cât de cât experiență în schiul alpin, dar nu trebuie să fie legitimați la vreun club sportiv. Vor fi oferite premii consistente în bani și echipament sportiv.

Înscrierile se fac începând cu ora 9.00 la Apres Ski Casa Baraj.

————————————————-

Noua pârtie Casa Baraj- schilift, amenajată în comuna Văliug va fi inaugurată în această săptămână. Pârtia are o lungime de 300 de metri și este încadrată în categoria ”neagră”. Cu acest prilej va fi organizată prima ediție a Cupei Văliug Special , fiind prima competiţie de schi pentru amatori organizată de Casa Baraj.

După cum ne-a transmis administratorul pârtiei, Carmen Popa competiția va avea loc sâmbătă, 3 martie de la ora 11.00  fiind organizată o singură etapă de slalom special. Se desfășoară în sistem OPEN, la feminin si masculin, participanți cu vârsta peste 18 ani.

Participanții trebuie să aibă cât de cât experiență în schiul alpin, dar nu trebuie să fie legitimați la vreun club sportiv. Vor fi oferite premii consistente în bani și echipament sportiv.

Înscrierile se fac în ziua concursului începând cu ora 9.00 la Apres Ski Casa Baraj.

Cristina Corocan