Cetăţenii din Moldova Nouă sunt aşteptaţi astăzi la spital ca să doneze sânge!

Judeţul Caraş-Severin se confruntă din nou cu o criză de sânge. Din această cauză,
Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va organiza astăzi o nouă colectă mobilă de sânge la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă. Până la ora 13.00 cei interesaţi sunt aşteptaţi aici să vină să facă o faptă bună deoarece numărul bolnavilor este în creştere în Caraş-Severin iar oamenii au nevoie urgent de ajutor, a declarat coordonatorul centrului, medicul Rodica Neaga.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va organiza, Joi şi o colectă mobilă de sânge la Spitalul Municipal din Caransebeş.

sange-4

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală, s.a;
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

donare sange 14

În schimbul celor 450 de mililitri de sânge, cei care trec pragul centrului beneficiază de şapte bonuri de masă, o reducere de 50% la abonamentul de călătorie cu mijloacele de transport în comun pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

Donarea nu este dureroasă, nu are efecte adverse pentru donator, dar poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru un bolnav aflat într-o situaţie gravă!

 

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles