[FOTO] Ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place: Femeile creştine romano-catolice şi surorile franciscane au dat tonul Carnavalului la Caransebeş

Peste 70 de femei şi aproximativ 25 de copii au marcat Făşangul sau Carnavalul în cadrul Parohiei romano-catolice din municipiul Caransebeş, duminică, 11 şi marţi, 13 februarie.

Sora franciscană Lidia Fechetă spune că împreună cu doamnele care frecventează rundele de femei din biserică încearcă să ţină vie tradiţia, pentru că lipsa etnicilor germani se simte foarte mult, iar acţiunile pe care le organizează suplinesc pe cât se poate impedimentul creat de plecarea peste hotare a acestora.

“În această săptămână a avut loc şi în Parohia romano-catolică din Caransebeş, balul mascat sau carnavalul, sâmbătă au participat aproximativ 25 de copii, duminică şi marţi a fost organizat balul mascat pentru adulţi, mai exact femeile care participă la rundele de femei din cadrul parohiei noastre, aproximativ 70 de persoane. Cum ştim, Carnavalul este o perioadă festivă, multă veselie, umor, participanţii au venit mascaţi, îmbrăcaţi cu costume de carnaval, mai ales copiii, pentru ei a fost o bucurie foarte mare şi clar că bucuria aceasta a fost manifestată prin dans de toate genurile. Este perioada specifică din-naintea intrării în Postul Mare şi aici în zonă în Banatul montan unde au fost etnicii germani este o tradiţie foarte cunoscută şi îndrăgită. Noi în rundele de femei coordonate de surorile franciscane din Caransebeş în cadrul Parohiei, încercăm să ţinem această tradiţie cât mai mult posibil, clar lipsa etnicilor germani se simte, dar pe cât posibil încercăm să menţinem această tradiţie foarte iubită aici în zonă.”     

Sursa foto: Parohia romano-catolică Caransebeş

(Hardy Cvoica)

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles