Dosar clasat! Profesorul lugojean, Dan Deliu a scăpat de acuzaţiile de hărţuire sexuală

409

Dosarul de hărţuire sexuală deschis pe numele profesorului Dan Deliu a fost clasat de către procurorii lugojeni, motivaţia acestora fiind că nu există suficiente probe care să ateste hărţuirea sexuală.

În urmă cu doi ani, în luna februarie 2016, poliţiştii au fost sesizaţi de părinţii unei eleve de la Şcoala Gimnazială ”Anişoara Odeanu“ din Lugoj, asupra comportamentului unui profesor din cadrul instituţiei, care a propus tineri de 15 ani o relaţie ”pe termen lung”.

”În data de 22 februarie 2016, după simularea Examenului de Capacitate în Limba Română a fost abordată de către inculpat cu care a purtat o discuţie al cărui conţinut l-a înregistrat cu ajutorul telefonului mobil. Din procesul verbal de redare al conţinutului înregistrării audio, întocmit de către organele de poliţie, rezultă că inculpatul Deliu se adresează persoanei vătămate cu referire la o poveste frumoasă, o relaţie”, explică procurorii, care consideră că în
înregistrarea realizată cu telefonul mobil, Deliu nu spune explicit că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea.

Clasarea cauzei a fost motivată de procurori, care au concluzionat că din înregistrarea audio
nu rezultă în mod explicit o solicitare a inculpatului către persoana vătămată în scopul de a obţine favoruri de natură sexuală.

Aceştia au considerat doar că ”discuţia este nepotrivită având în vedere că persoana care se adresează minorului este un adult şi mai mult decât atât, un cadru didactic, respectiv chiar profesorul fetei”.

Ion Moldovan

sursa foto: ziuadevest.ro