Fostul procuror şef, Bucurică, neagă acuzaţiile

274

Recentul scandal în care, de acum , fostul procuror şef al  Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Radu Bucurică, a fost acuzat de hărţuire sexuală este, în opinia acestuia, lipsit de temei.

“Ceea ce mi se întâmplă, este legat de o parte din dosarele pe care le-am instrumentat la Oraviţa, spune Bucurică. Toate mesajele tip e-mail în care se prezentau presupuse fapte în care hărţuiam persoane, răspândite în spaţiul virtual, au fost trimise de la aceeaşi adresă. Mai mult, nu există, nicio reclamaţie la adresa mea, venită din partea organelor abilitate, referitoare la incidentul din restaurantul, în care elevii unui liceu ar fi luat masa împreună cu cadre didactice şi eu a-şi fi avut un comportament neadecvat”, spune acesta.

În prezent, fostul procuror este retras de la postul din Oraviţa, fiind cercetat, de Inspecţia Judiciară, în mai multe dosare care-i vizează activitatea în perioada în care era procuror şef la Oraviţa.

George Bucurică este acuzat de hărțuire sexuală și de una dintre părțile dintr-un dosar pe care îl investiga. Magistratul a fost chemat la Parchetul General pentru a da explicații referitoare la înregistrările care au apărut în spațiul public și la dosarul intrumentat de Parchetul Curții de Apel Craiova.

(Marius Căruntu)