[FOTO] Vizită regală la Radio România

91

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu au vizitat ieri, 1 februarie, Societatea Română de Radiodifuziune.

Georgică Severin, Preşedinte Director General al SRR, le-a prezentat oaspeţilor actul de înfiinţare a Societăţii Române de Radiodifuziune, semnat în 1928 de Regele Ferdinand precum şi proiectele postului public în contextul marcării Centenarului Marii Uniri. Printre subiectele abordate s-au aflat şi cele referitoare la posibile proiecte comune.

Majestatea Sa Margareta a anunţat că va organiza la Castelul Peleş o recepţie dedicată Radioului Public, la aniversarea a 90 de ani de radiofonie românească.

Vizita înalţilor oaspeţi a continuat în studioul Radio România Actualităţi şi la Camera Ştirilor, unde le-au fost prezentate mijloacele moderne de prelucrare şi înregistrare a ştirilor.

În redacţia Teatrului Radiofonic au fost vizitate studiourile de înregistrare unde li s-au explicat tehnicile moderne de prelucrare a sunetului, dar şi partea istorică a studiourilor vechi, bine conservate, în care încă se lucrează.

Vizita a continuat cu studiourile şi cabinele ultramoderne ale Radio România Muzical şi Sala de concerte Radio.

Majestatea Sa Margareta a pus multe întrebări şi s-a întreţinut cu redactorii şi personalul tehnic, manifestându-şi admiraţia faţă de profesionalismul acestora.