[VIDEO-AUDIO] Bilanț de 12 medalii pentru gimnaștii de la CSS Reșița la Campionatul Național al Juniorilor III, găzduit de Reșița, după 16 ani de pauză

1007

Bilanț de excepție al sportivilor de la CSS Reșița la Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III, găzduit de municipiul de pe Bârzava, după 16 ani de pauză!

Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III s-a încheiat sâmbătă, 19 mai la Reșița, cu mare succes pentru gimnaștii de la Clubul Sportiv Școlar din orașul de pe Bârzava.

12 medalii au obținut în total reșițenii, 7 de aur, 3 de argint și două de bronz.

Performerul delegației CSS Reșița este Andrei Titi, care a adunat nu mai puțin 6 medalii de aur, urmat fiind de Robert Aioanei.

Cu ambii sportivi a dialogat la final de concurs:

Echipa de juniori III a Clubului Sportiv Școlar Reșița este campioană națională la gimnastică, nivelul 2, în componența: Andrei Titi, Robert Aioanei, Albert Ilie, Alexandru Puiu și Denis Titi.

La individual compus, Andrei Titi de la CSS Reșița a cucerit titlul național, urmat pe podium tot de un reșițean, Robert Aioanei.

REVENIM CU AMĂNUNTE

—————————————————-

Rezultate excelente pentru juniorii Reșiței în prima zi a Campionatului Național de Gimnastică, ce se desfășoară după 16 ani la Reșița

Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III se desfășoară în aceste zile la Reșița, întrecerile fiind găzduite de Sala Polivalentă. Gazdele au excelat în prima zi de concurs.

Echipa de juniori III a Clubului Sportiv Școlar Reșița este campioană națională la gimnastică, nivelul 2, în componența: Andrei Titi, Robert Aioanei, Albert Ilie, Alexandru Puiu și Denis Titi. CSS Reșița și-a adjudecat aurul, iar pe podium au urcat în ordine: CSS Sibiu și CSA Steaua București.

La individual compus, Andrei Titi a cucerit titlul național, urmat pe podium tot de un reșițean, Robert Aioanei. Pe locul III s-a aflat Andrei Constantinescu, sportiv de la CSS Dinamo București.

La nivelul 1 titlul național a fost câștigat de CSA Steaua București, antrenată de reșițeanul Alin Jivan. Vicecampioni sunt sportivii de la CSS Lugoj, iar bronzul a fost cucerit de CSS Sibiu.

Echipa Clubului Sportiv Școlar Reșița, alcătuită din: Rafael Malița, Paul Țîrlea, Alexandru Zăpârțan, Albert Popescu, s-a clasat pe locul 5.

Sâmbătă,19 mai au loc finalele pe aparate la ambele categorii,1 și 2. Concursul începe la ora 10.00.

De la CSS Reșița, la nivelul 2, Andrei Titi, va concura în toate cele șase finale. De asemenea vor mai evolua în diferite finale: Alexandru Puiu, Albert Ilie și Robert Aioanei.

La nivelul 1, din partea CSS Reșița va concura doar Albert Popescu.

Cristina Corocan

————————————-

Mare eveniment sportiv găzduit de Reșița în aceste zile. Peste 70 de gimnaști au sosit în orașul de pe Bârzava …elita juvenilă a acestei discipline!

După 16 ani, Reşiţa este în perioada 17-19 mai gazda Campionatului Naţional de gimnastică al juniorilor III. Joi, 17 mai au loc doar antrenamentele de acomodare cu sala.

Numeroase personalități ale gimnasticii românești sunt prezente la Reșița, în frunte cu vicepreședintele Federației Române de specialitate, Dan Grecu, cel care, după mulți ani, a revenit la Reșița, cu nostalgia vremurilor de altădată:

“ Când am venit în Reşiţa, m-a apucat nostalgia. După atâta timp, petrecut în Reşiţa, îţi aduci aminte cu mare plăcere de oamenii de aici. Sunt bucuros să fiu aici, mai văd şi copiii, câţi mai avem, că mulţi nu mai sunt. Sper eu să fie o competiţie frumoasă, sala este excelentă, foarte bine aranjată, aparatură nouă. În aceste condiții dorim să aducem și un lot de juniori să se pregătească, pentru că are toate condițiile la Reșița. Din 2010 n-am mai fost la Reșița. E frumos orașul, dar am impresia că este mai puțină lume decât știam eu odată.  Îmi aduc aminte că an de an aveam aici competiţii şi vreau să vă spun că de aici au plecat foarte mulţi gimnaşti buni, care au ajuns la lot şi au fost în echipa naţională şi au adus rezultate. Aș aminti de Răzvan Şelariu,Alin Jivan,Daniel Popescu,Flavius Koczi și nu vreau să uit pe cineva, dar au fost mulţi gimnaşti, care au plecat de aici. Reşiţa se poate mândri cu mulţi gimnaşti buni. Printre cei de acum sunt copii bine pregătiți și asta e foarte bine.”

Prezenți la întreceri, cu pretenții la medalii la CN de jr. III sunt și sportivii de la CSA Steaua București, antrenați de o perioadă bună de timp de fostul gimnast reșițean, Alin Jivan.

„Trăiesc așa o nostalgie interesantă. N-am mai fost de mult la Reşiţa, într-o competiţie, de vreo 8 ani, unde am concurat ultima dată la seniori, 2010. Este interesant să mă întâlnesc cu oameni pe care nu i-am mai văzut de foarte mult timp, să revăd locurile unde am crescut şi unde am reuşit să progresez ca şi sportiv. Atmosfera este foarte plăcută, ne bucurăm că se acomodează foarte bine copiii noştri şi că avem şansa să venim cu sportivi de la Steaua, să concurăm la Reşiţa. Între timp am antrenat, m-am căsătorit, am un copil, sunt toate bune în viața mea. Sperăm la juniori III, nivel I să câştigăm, pentru că suntem bine pregătiți, iar ceilalţi să-şi atingă obiectivele pe care le-am fixat acasă cu ei. Așteptăm  reșițenii  la sala polivalentă să urmărească un concurs interesant de gimnastică artistică.”

Campionatul Național de gimnastică artistică al juniorilor III va începe vineri și se va încheia sâmbătă, 19 mai.

Dar mai multe ne-a spus coordonatorul secției de gimnastică a CSS Reșița, Robert Bălan:

”“Suntem la startul acestei competiţii. Astăzi suntem la partea de acomodare a sportivilor cu aparatele. Am reuşit să facem o sală frumoasă și primitoare pentru spectatori și concurenţi. Au venit în jur de 70 de sportivi, de la toate cluburile înscrise din ţară. Mâine va începe competiţia pe echipe şi individualul compus. Sâmbătă, 19 mai vor avea loc finalele pe aparate, foarte disputate. Toţi reşiţenii sunt aşteptaţi la acest spectacol al gimnasticii, iar intrarea este gratuită. Aşteptăm publicul cu braţele deschise”.

Programul competiției este următorul:

Vineri, 18 mai:

10.00-12.30-Concursul pe echipe și la individual compus, nivel 1;

16.00-18.30-Concursul pe echipe și la individual compus, nivel 2;

Sâmbătă, 19 mai:

10.00-12.00-Finalele pe aparate, nivelurile 1 și 2.

Cristina Corocan

————————————–

În 2018, orașul Reșița va găzdui încă o competiție importantă: Campionatele Naționale de gimnastică rezervate juniorilor III, după 16 ani de pauză. Detalii ne-a oferit antrenorul Robert Bălan, coordonatorul secției de gimnastică a CSS Reșița:

”Acest campionat vine la Reșița la cererea noastră. De 16 ani nu am mai organizat la nivel de juniori aici. Ultimul a fost Campionatul Național de Seniori în anul 2010, dar la juniori pauza a fost mare. Având în vedere că avem această trupă de băieți, campioni naționali la individual și pe echipe, am considerat că este cazul să aducem gimnastica românească la nivel de juniori III, aici la Reșița. Dorim să instalăm în polivalentă aparatele noi, astfel încât să fie un concurs la nivel foarte ridicat.”

În calendarul Federației Române de Gimnastică, acest Campionat al juniorilor III este trecut în zilele de 17-19 mai 2018. Perioada poate fi însă modificată, în funcție de cum sala polivalentă din Reșița este disponibilă.

Printre reșițenii care vor fi prezenți la Campionatul Național de juniori III se numără: Andrei Titi, Robert Aioanei, Ilie Albert, Puiu Alexandru, a mai precizat Robert Bălan.

Cristina Corocan