[VIDEO-FOTO] Copiii cărășenilor sunt așteptați să facă performanță în schi, la CSS Reșița

494

Activitățile secției de schi alpin a Clubului Sportiv Școlar din Reșița se află în plină desfășurare. Componenții secției se antrenează în această perioadă pe pârtiile de la Văliug și de pe Semenic, antrenamente zilnice la care participă o medie de 8 sportivi și care se desfășoară între orele 15-17. Majoritatea sportivilor sunt din comuna Văliug, dar sunt și din Reșița, Timișoara, București. Toți sunt legitimați la CSS Reșița și o parte din ei la Federația Română de Schi.

Profesorul Adelin Preda a afirmat:

”Avem câțiva copii foarte talentați și vom încerca chiar și anul acesta să participăm la Campionatul Național. Nu avem speranțe pentru locuri fruntașe, dar la viitoarele ediții sperăm să fim în top.”

În fiecare zi, unii dintre copii și antrenorii fac naveta Reșița-Văliug pentru a se putea antrena, iar alții vin cu părinții pentru a urma cursurile de schi. Cel mai tânăr elev al lui Adelin Preda are 6 ani.

”Cele mai eficiente antrenamente au loc în cursul săptămânii, când pârtia nu este foarte aglomerată, iar patronul acesteia,care este și primarul orașului Reșița, Ioan Popa ne oferă acces gratuit la telescaun.Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi este lipsa echipamentului, dar sper ca pe viitor să se schimbe situația. Momentan fiecare vine cu ce are, e o investiție personală, a mai afirmat Adelin Preda.”

Teodor se da in porti din ce in ce mai bine!

Publicată de Instructor ski Semenic si Valiug pe Duminică, 28 februarie 2016

Cei doi profesori care se ocupă de sportivii componenți ai secției de schi alpin sunt Adelin Preda și Daniel Amariei, primul cu normă întreagă, iar cel de-al doilea cu jumătate de normă, ne-a transmis directorul CSS Reșița, prof. Marius Crețeanu.

Cursurile sunt gratuite!

„Noi așteptăm un număr cât mai mare de copii, fie din Reșița sau din apropiere. Înscrierea și cursurile sunt gratuite. Toți cei care doresc să vină să învețe să schieze sau să facă performanță în acest sport, pot apela la noi, fie ne găsesc pe pârtie, fie la sediul Clubul Sportiv Școlar sau pe pagina de internet a instituției reșițene”, a concluzionat prof. de schi alpin Adelin Preda.

Prima competiție oficială la care intenționează să fie prezenți și sportivii de la CSS Reșița va fi la finalul lunii februarie, un concurs pe Valea Prahovei, înscris în calendarul intern al Federației Române de Schi.

Cristina Corocan