Pique a semnat un nou contract și are o clauză de reziliere uriașă

52

Gerard Pique a semnat în acest început de săptămână un nou contract cu Barcelona, anunță site-ul oficial al catalanilor. Dacă își va duce noua înțelegere până la capăt, fundașul de 30 de ani va rămâne pe Camp Nou până în 2022.

Barcelona i-a trecut în contract și o clauză de reziliere uriașă. Site-ul oficial al catalanilor precizează că aceasta se ridică la nu mai puțin de 500 de milioane de euro.

“Sunt foarte fericit că am semnat prelungirea contractului cu Barcelona. Sper să nu fie ultima oară când se întâmplă asta pentru că Barcelona este casa mea. Sper să-mi închei cariera la Barcelona. Nu mă interesează altă echipă. Barcelona sau nimic. Dacă nu aș fi ajuns la Barcelona aș fi renunțat la fotbal. Joc fotbal în continuare pentru că joc pentru Barcelona” a declarat fundașul Barcelonei.

Pique a ajuns la academia Barcelonei atunci când avea doar 10 ani și a făcut junioratul la celebra La Masia, fiind cumpărat apoi de Manchester United în schimbul a 5.25 milioane de euro (2004). Clubul de pe Camp Nou l-a adus înapoi în 2008, pentru 5 milioane de euro. Între timp, fundașul bifase și un sezon la Zaragoza, acolo unde a fost împrumutat de Manchester United.

Internaționalul spaniol are în palmares, printre altele, 4 Ligi ale Campionilor (3 cu Barcelona și una cu Man. United), un titlu european, un titlu mondial, 6 titluri în La Liga și unul în Premier League.

La Barcelona, Pique a strâns 425 de partide, timp în care a marcat 36 de goluri și a oferit 8 pase decisive. În actuala stagiune, fundașul de 30 de ani a jucat 28 de partide și a înscris două goluri,scrie digisport.ro