Un TIR încărcat cu 22 de tone de zahăr s-a răsturnat în apropiere de Galaţi

Un accident de circulaţie spectaculos a avut loc astăzi în judeţul Galaţi, pe DJ251, pe raza localităţii Smârdan (circa 5 kilometri de oraşul Galaţi). Un TIR încărcat cu circa 22 de tone de zahăr a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă şi s-a răsturnat, în apropierea unui curbe, chiar în interior localităţii, producând panică în trafic şi în rândul sătenilor.

Potrivit martorilor, tirul a fost foarte aproape  să se rostogolească peste câteva case de pe marginea drumului, norocul proprietarilor acestora fiind că maşina s-a oprit într-un copac. Toate cablurile electrice din zonă au fost rupte, localitatea rămânând fără alimentare cu curent .

Proprietarul celei mai apropiate locuinţe de locul accidentului, Neculai Ivaşcu, a fost realmente şocat de întâmplare. „Eu îmi beam cafeaua şi am auzit o bubuitură. Dacă nu era copacul să îl oprească intra peste mine în casă, apoi în casa vecinului din spate, o ţinea aşa până la vale. Am avut noroc de copac, că altfel ne omora pe toţi”, a declarat acesta.

Şoferul tirului, un bărbat de 42 de ani din Slobozia, a declarat că venea spre fabrica din Smârdan şi că a avut ghinion să derapeze pe o porţiune a şoselei cu polei şi mâzgă. El a mai spus şi că poliţiştii l-au amendat degeaba, dat fiind că nu este vina lui că drumul nu a fost curăţat cum trebuie de drumari.

Versiune poliţiştilor este, însă, diferită. „Cauciucurile autovehiculului erau de iarnă dar erau uzate. De aceea şoferul va fi sancţionat cu amendă de la 580-700 de lei şi i se va ridica certificatul de înmatriculare”, a declarat cms.şef Gabriela Costin, IPJ  Galaţi.

De același autor

Related Articles