Vlad Voiculescu dă declarații la DIICOT despre activitatea medicului Lucan

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a prezentat luni, 8 ianuarie, la sediul DIICOT unde va da declarații de martor în dosarul medicului clujean Mihai Lucan.

La intrarea în sediul Direcției fostul demnitar a explicat că activitățile pretins nelegale ale medicului Lucan s-ar fi bucurat de protecția unor funcționari, context în care sunt mai bine de zece ani de când nu a fost reglementată corespunzător legislația și regulamentele privind transplanturile în România.

Mai precis, Voiculescu a explicat, că în ciuda acestei situații, actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, lucrează la un proiect de lege care prevede la articolul 57 ca decidentul singular în privința persoanelor care să se bucure de primirea de organe și transplant să fie șeful clinicii care efectuează operația.

Cu alte cuvinte, explică fostul demnitar, s-ar încerca legalizarea unor practici oculte, din punctul său de vedere, în contextul în care legislația statelor europene privind transpalnturile nu prevăd o astfel de situație, mai precis pe cea în care puterea de decizie stă în sarcina unei singure persoane.

Cele mai citite

Related Articles