Înregistrare video cu un medic care refuză internarea unui pacient și îi rupe fișa de internare

O înregistrare video care a apărut în mediul virtual surprinde un o conversație incredibilă purtată de o femeie cu medicul de gardă al Spitalului Orăşenesc din Băicoi, Prahova.

Discuția a avut loc în cursul zilei de 6 ianuarie, între o femeie şi medicul Marta Coman. Potrivit înregistrării video, femeia s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Băicoi şi i-a cerut medicului să înregistreze internarea unui aparţinător, conform unei trimiteri de la Spitalul Judeţean Prahova, în care medicii din Ploieşti ar fi scris “retur internare Băicoi”.

Femeia care a filmat discuţia cu o cameră ascunsă îi cere medicului să-i explice de ce refuză internarea şi, în plus, să-şi asume în scris că refuză internarea.

Medicul refuză să-i dea orice fel de explicaţii civilizate şi răspunde prin formulări de tipul “Pentru că nu vreau eu!” sau “Nu-mi merge pixul!”. În plus, deranjată de insistenţele femeii, doctoriţa rupe în bucăţele, într-un acces de nervozitate, hârtiile cu care aceasta s-a prezentat la spital

Ce spun autorităţile din Băcioi

 “Noi avem această filmare încă de aseară. Merg acum la spital să văd despre ce este vorba, să văd de ce s-a ajuns la acest comportament de neînţeles al medicului. Noi încercăm să facem la Băicoi un spital modern, iar unii medici strică totul printr-o astfel de atitudine. Nu cred că există o justificare pentru felul în care s-a comportat acel medic. Pot înţelege că era obosit, că era după nopţi nedormite, dar parcă e prea mult. Doamna doctor nu este angajatu spitalului, dumneaei vine de la spitalul din Drajna. Cu noi are doar o colaborare pentru gărzi. Este medic generalist. Primăria poate sugera spitalului să întrerupă colaborarea cu medicul respectiv şi cred că acest lucru se va şi întâmpla. Soluţia aceasta este, să oprim colaborarea”, a declarat Marius Constantin, primarul oraşului Băicoi pentru Adevărul.

Cele mai citite

Related Articles