[FOTO] Lovitură grea dată contrabandiştilor din Reşiţa

845

Reşiţenii vor găsi mai greu ţigări la colţul străzii. Poliţiștii au dat o lovitură puternică contrabandei cu țigări.

Peste 12 mii 300 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de la doi reşiţeni, în timp ce încărcau marfa dintr-un depozit improvizat. Cei doi au fost surprinşi în flagrant, spune comisarul şef Dinu Nicorici de la IPJ Caraş-Severin.

„Polițiștii au surprins în flagrant doi bărbați, unul de 46 de ani, altul de 32 de ani, ambii cu domiciliul în Reșița, care preluau dintr-un garaj situat pe strada Țerovei din municipiu și încărcau într-un autovehicul cantitatea totală de 247.000 țigarete, diferite mărci, nemarcate fiscal de autoritățile române. Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autovehiculul folosit a fost indisponibilizat”.

Valoarea ţigărilor confiscate este de peste 150.000 de lei. Prejudiciul creat bugetului general consolidat al statutului prin sustragerea de la neplata accizei vamale și TVA se ridică la peste 20.000 de lei. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore fiind depuși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

(Sebastian Dragomir)