Rotary Reșița premiază excelența: Cursuri gratuite de robotică pentru elevii olimpici

Elevii reșițeni care se clasează pe un loc fruntaș la olimpiadele și concursurile județene sunt premiați și de clubul Rotary. Aceștia vor primi câte un voucher de participare gratuită la cursurile de robotică organizate în cadrul clubului Robotics FORLIFE.

Coordonatorul clubului, prof. Ovidiu Bădescu:

‘’ Noi ne dorim să sprijinim acești elevi care participă la olimpiadele școlare și altfel premianților la faza județeană a olimpiadelor școlare și a altor concursuri le oferim posibilitatea de a-și descoperi poate pasiunea pentru robotică. Sunt destui copii care plătesc pentru a participa la aceste cursuri, dar pentru olimpici vor fi gratuite. Îi invit pe profesorii coordonatori ai acestor elevi olimpici să trimită un mail pe adresa contact@forlife.ro cu dovada premiului câștigat, iar elevul vaprimi un voucher pentru oarticipare gratuită la cursurile de robotică.

În cadrul cursurilor organizate la Clubul Robotics FORLIFE, copiii vor învăța să construiască roboți cu ajutorul truselor educaționale LEGO, vor învăța la ce sunt buni diferiți senzori, vor programa fiecare robot construit de ei să efectueze anumite sarcini” a declarat pentru Radio Reșița, Ovidiu Bădescu, prezent zilele acestea la Brașov, la faza națională a concursului educațional FIRST LEGO LEAGUE.

De asemenea copiii vor dobândi acele abilități de comunicare și de gândire critică de care au nevoie în societatea contemporană, o societate a schimbării accelerate în care adaptabilitatea, creativitatea și spiritul inovativ vor face diferența.

Detalii despre cursuri se pot obține pe site-ul clubului de robotică, iar cursurile se adresează copiilor între 6 și 18 ani.

De același autor

Related Articles