[FOTO] Au început spectacolele live din Căsuţa de sticlă, iar bănăţenii privesc şi… donează

402

Marţi, 19 decembrie: Şi în această dimineaţă cu mic, cu mare, reşiţenii au continuat să doneze pentru a ajuta Centrul medical “Cristian Şerban” de la Buziaş. Au fost persoane de vârste diferite, toate animate de gândul de a face bine.

“Am auzit de acţiunea iniţiată de Radio Reşiţa şi nu eram sigură de locul unde este situată căsuţa de sticlă. Acum că am găsit-o am venit să donez şi să vă felicit pentru tot ce faceţi pentru aceşti copii”, a mărturisit o doamnă.

O bunică fericită, însoţită de nepoţel, a spus că este firesc să ajuţi, acum, în prag de Sărbători şi că îndeamnă toţi reşiţenii să vină să ajute, care cum pot, Centrul Cristian Şerban de la Buziaş.

Luni, 18 decembrie: Proiectului “Muzică pentru viaţă” i s-au alăturat şi câteva trupe şi interpreţi dornici să dăruiască din HARUL  lor oamenilor cu suflet care donează pentru Centrul Cristian Şerban de la Buziaş, dedicat copiilor şi tinerilor cu hemofilie şi diabet.

Prima trupă care a intrat în căsuţa de sticlă şi a încântat trecătorii a fost The Weekend Band din Timişoara care a fost fericită să se alăture proiectului.

Avem o relaţie specială cu Radio Reşiţa şi ne-am alăturat cu drag campaniei. Eu sper să meargă mai departe această campanie şi la cum o văd că a început, are un impact foarte bun. Văd că vin oameni de la distanţe mari şi donează chiar şi sume considerabile. Mai ales în preajma Sărbătorilor mi se pare un lucru frumos şi de admirat” a mărturisit solistul trupei The Weekend Band, Răzvan Munteanu. De menţionat că membrii trupei au şi donat în urna de sticlă din căsuţă.

 Oamenii au venit să doneze de peste tot:

Eram în drum spre Arad şi ascultam RR în zona Lipovei şi-am auzit de faptele bune care se întâmplă la Buziaş şi chiar am rămas impresionat. Oricum ajungeam la Reşiţa şi am venit să donez. Sunt din zona judeţului Mureş, mai exact din Luduş, şi vă felicit pentru iniţiativă“, ne-a mărturisit un donator.

Un băieţel de 10-11 ani ne-a spus cu sinceritate:

Am donat pentru copiii care nu au posibilităţi să împodobească un brad de Crăciun. Acum am ieşit de la şcoală şi mi-am amintit că am 10 lei la mine şi n-am putut să rezist, am venit să-i donez.”

………

Duminică, 17 decembrie: Veniţi la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului, cei trei Magi de la Radio Reşiţa vă aşteaptă să semnaţi Scrisoarea de dragoste adresată lumii!

Motto: „Supravieţuim din ce primim, trăim din ce dăruim” Carl Jung

Radio România Reşiţa continuă şi în acest an Scrisoarea de dragoste adresată lumii prin proiectul „Muzică pentru Viaţă”, un proiect de suflet, cu o semnificaţie aparte atât pentru echipa noastră, dar şi pentru cei cărora li se adresează, beneficiari, dar şi protagonişti. O scrisoare de Crăciun pentru copii bolnavi de diabet şi hemofilie, copii care duc aceste boli incurabile printr-un destin de care nu sunt vinovaţi. În sistemul de sănătate românesc există o adevărată Cruciadă a copiilor bolnavi…

Vederea ta va deveni mai clară când te vei uita în interiorul tau… Când te uiţi în inima ta, te trezeşti


Copii care aşteaptă ca toţi ceilalţi copii pe Moş Crăciun, care vor să ducă o viaţă normală, ai căror părinţi sunt depăşiţi de limita suportabilului, părinţi care se luptă cu o soartă nedreaptă pentru ei şi pentru pruncii lor. Există mii de întrebări şi nici un răspuns, există miliane de lacrimi a căror urmă brăzdează adânc sufletele celor mici şi celor mari deopotrivă.
Această Cruciadă a copiilor bolnavi de boli incurabile , diabet şi hemofilie, trebuia oprită, iar pentru asta destinul a hotărât să ducă mai aproape de Dumnezeu un copil aşteptat şi dorit de părinţii săi, doar la vârsta de 11 ani, Cristian Şerban, născut sub lumina numelui Mântuitorului.

„Cu toate relele imaginabile omul se poate obișnui. Chiar și cu gândul propriei morți. Însă cu pierderea copilului, niciodată. Căci, odată cu asta, își poate pierde speranța, iar viitorul rămâne fără rost“, mărturisesc părinţii lui, medicii Margit şi Viorel Şerban, cei care au primit puterea de la micul lor fiu să devină părinţi pentru tăţi copiii bolnavi din ţară, să facă un loc unde aceştia însoţiţi de părinţi să fie trataţi, să îşi recâştige dreptul la demnitate, la joacă, dar mai ales la Speranţă, la Centrul de recuperare şi evaluare „Cristian Şerban” din Buziaş.
Imaginaţi-vă povestea lui Tom Degeţel spusă de un copil insulino-dependent, imaginaţi-vă un prichindel bolnav de hemofilie, boli incurabile care se tratează doar într-un singur loc în România, la Buziaş.Imaginaţi-vă pe cei doi medici fondatori, care după ce şi-au pierdut copilul au devenit Părinţi pentru toţi acesti bolnavi, imaginaţi-vă că anul acesta Scrisoarea de dragoste adresată lumii scrisă de echipa Radio România Reşiţa împreună cu voi, prin proiectul umanitar „Muzică pentru Viaţă” este mesajul micului Cristian care-şi serbează ziua onomastică de Crăciun.

Haideţi să mergem cîţi mai mulţi la Ziua lui, dar mai ales să îi ducem mai departe Visele încă neîmplinite în scurta lui viaţă.

Veniţi alături de Laura Sgaverdea, Valentina Adam, Ovidiu Babolea, în această perioada până pe 23 decembrie, să spunem lui Cristian Şerban, de ziua onomastică, în numele tuturor copiilor şi părinţilor, care beneficiază de tratament la Centrul de recuperare şi evaluare „Cristian Şerban” din Buziaş, că povestea lui merge mai departe prin Muzică pentru Viaţă!

Veniţi la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului,  cei trei Magi ai radioului vă aşteaptă să semnaţi scrisoarea de dragoste, să oprim Cruciada copiilor bolnavi de hemofilie şi diabet iar darurile primilor Magi, Smirnă, Aur şi Tămâie să fie acum Credinţă, Nădejde şi Dragoste.Povestea trebuie să meargă mai departe.

Epilog: „Vederea ta va deveni mai clară când te vei uita în interiorul tau…  Când te uiţi în inima ta, te trezeşti”. Carl Jung

Echipa Radio Reşiţa