Prefecţii din vestul ţării, în şedinţă comună de lucru

127

Prefecţii judeţelor din vestul ţării au participat astăzi, la Deva, la o reuniune comună de lucru. Este vorba de prefecţii din Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara, Matei Lupu, Eva Andreaş, Florentina Horgea şi KISZELY Fabius-Tiberiu.

Cu acest prilej a fost vizitat Dispeceratul Integrat al Centrului de Management al Situațiilor de Urgență Hunedoara, unicul din Regiunea Vest. Prefecților de Timiș, Arad și Caraș-Severin le-a fost prezentat modul de operare în camera de comandă unică, modul de soluţionare a situaţiilor de urgenţă în județul Hunedoara și noua tehnică de intervenție intrată în dotarea salvamontiștilor hunedoreni. Este vorba despre o autospecială medicalizată și despre o autoutilitară pentru transportul echipajelor de salvare montană.

Totodată, au fost analizate problemele întâmpinate în sezonul rece și în perioada sărbătorilor de iarnă la nivel de regiune, precum și măsurile de cooperare între județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș în ceea ce privește deszăpezirea Drumurilor Naționale, salvarea montană, dar și discuții privind problematica fondului funciar.

La întâlnirea cu prefecţii din vestul ţării a fost prezent şi Cristian Ilie Ispravnic, directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, spune Matei Lupu.

(Sebastian Dragomir)