Grupare de traficanți de migranţi destructurată în vestul ţării

224

O grupare specializată în traficul de migranţi a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din vestul ţării. Gruparea acționa într-un mod organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Suedia și Siria.

De la începutul lunii octombrie, poliţiştii de frontieră, coordonati de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au derulat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea reținerii membrilor grupării. Aceştia racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

Traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera. Ieri, poliţiştii au reţinut în Timişoara, trei români, un sirian şi un suedez, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

La operaţiune au participat poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial P.F. Timiş şi al Sectorului P.F. Cruceni, împreună cu lucrători din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Timişoara.

(Sebastian Dragomir)