Protest spontan la Casa de Pensii Caraș-Severin

1000

Angajatii Casei de Pensii din Caraș-Severin au organizat astăzi un protest spontan, nemultumiţi de nivelul salariilor, care, spun ei, este mult mai mic decât la alte instituţii similare, deşi volumul de muncă este unul ridicat.

În scrisoarea deschisă către Ministerul Muncii şi justiţiei sociale se arată că în 2010 casele de pensii au suportat atât reduceri salariale de 25% cât şi reduceri de personal, iar blocarea posturilor şi a promovărilor au condus la adâncirea inechităţilor şi a problemelor salariale pentru angajaţi.

Singura majorare salarială după 2010 a fost în decembrie 2015, în procent de 10%, fără a răspunde la sau a soluţiona concret deficienţele din salarizarea noastră, în timp ce colegii din Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Sanitar-Veterinare, ANAF, AFIR, APIA, administraţia locală şi judeţeană au beneficiat de măriri salariale care în unele cazuri au ajuns şi la 70-80%” – se mai arată în scrisoare.

Şi directorul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, Dorin Brăilă, este alături de angajaţi şi spune că demersul lor este absolut justificat, având în vedere că salariile lor sunt şi cu 50% mai mici decât a celor care lucrează în alte instituţii asemănătoare – şi a dat ca exemplu Casa de Asigurări de Sănătate.

De menţionat că participarea la protest a fost semnată şi de directorul Dorin Brăilă şi de cei doi directori adjuncţi, Maria Tudor şi Manuela Maliţa.

Proteste asemănătoare au avut loc în mai multe judeţe din ţară şi acestea vor continua şi mâine.

(Daniela Tudor)