Atenție la cauciucurile de iarnă!

          În această dimineață a avut loc un accident rutier pe raza municipiului Reșița soldat cu rănirea ușoară a conducătoarei auto. Anvelopele față ale autoturismului condus de aceasta aveau profil de vară.

 În această dimineață, în jurul orei 08.45, o femeie în vârstă de 27 de ani, din Bocșa, a condus un autoturism dinspre Bocșa spre Reșița, având anvelopele față de vară. Pe strada Grădiștei din municipiul Reșița aceasta nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la stânga și a derapat, răsturnându-se în afara carosabilului.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. A fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii vă reamintesc că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Șoferii care sunt depistați fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei riscă să fie sancționați cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă, asta însemnând între 1.305 și 2.900 de lei. Pe lângă amendă, se va reține certificatul de înmatriculare al autovehiculului, poliţistul rutier eliberând conducătorului auto o dovadă înlocuitoare FĂRĂ drept de circulaţie.

(Ada Botezan)

 

Cele mai citite

Related Articles