[FOTO] In memoriam Regele Mihai din Banatul de Munte la Curtea de Argeș

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie” mărturisea Regele Mihai I. Fără Majestatea Sa lumea de mâine nu va mai fi la fel… Destinul său, poate cel mai uman, mai puţin „absurd”, mai cald… este, poate mai mult decât celelalte, o Poveste. Despre viaţă şi despre putere, despre iubire  şi despre moarte. Chiar dacă multor generaţii le-a lipsit din cărţile de istorie, Regele este istoria însăşi. O istorie scrisă cu devotament şi supunere doar în faţa principiilor de onoare şi bun simţ, o istorie al cărei Suveran a fost, este şi va rămâne Mihai I al României, cel care rămâne simbolul umanităţii şi conştiinţei unui popor la fel de greu încercat de istorie, un Rege al lacrimii şi Dorului de ţară, un Rege al Durerii neamului românesc, dar ale cărui rădăcini nici un vânt ne le-a smuls.

Custodele de Coroană Principesa Margareta a mărturisit că Majestatea Sa Regele Mihai I a fost un Părinte pentru toți românii.

În această seară, de la ora 22:15 vom cinsti memoria Părintelui împreună cu istoricul Adrian Ardeț și după aceea vom lua pulsul Orașului Regal-Curtea de Argeș alături de dascălul Gabriela Corina Ciucă și scriitorul Geo Constantin.

 

Regele nostru este plâns acum cu lacrima acelui soldat care a avut curajul să se întoarcă cu faţa spre el, pe peronul Gării de Nord. Plec cu moartea în suflet, spunea atunci Majestatea Sa…a plecat acum când istoria s-a întors cu faţa la Majestatea Sa , iar lacrima este sceptrul memoriei noastre.Să o purtăm cu demnitate!

 Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Rămâneți pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles