Adolescent de 16 ani abandonat de propria familie în spital

Un caz cu adevărat trist se petrece la Vaslui acolo unde un adolescent  de numai 16 ani a fost abandonat de propria familie în spital. Adolescentul  a fost lăsat în stare vegetativă în spital de familie, care nu vrea să mai știe nimic de el.

Băiatul de 16 ani este de loc din satul Mălăiesti, comuna Vutcani, a relatat publicația Vremea Nouă. Acesta a fost grav rănit într-un accident rutier în Braşov, în luna august, și a fost operat la un spital din acest oraş. Medicii au reușit să-i salveze  viața, dar tânărul a rămas în stare vegetativă. Acum o lună acesta a fost transferat de medici  la Spitalul Judeţean de Urgentă din Vaslui, judeţul unde îşi are, teoretic, domiciliul.

Familia l-a abanondat însă aici, susțin jurnaliștii de la publicația mai sus citată băiatul primind o singură vizită în spital. Asistentii sociali au încercat să stea de vorbă cu mama lui, pentru ca aceasta să-l ia acasă, dar fără succes. Se pare că femeia ar fi recăsătorită.

Ce spun medicii despre adolescentul abandonat în spital

Angajatii SJU Vaslui au contactat şi Directia pentru Protecţia Copilului Vaslui , dar nu au primit un răspuns concret. Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgentă Vaslui, spune că „ Tot ce ţine, în acest caz, de spital s-a făcut. Familia spune că nu poate să îl ia acasă să îl îngrijească. Am contactat şi alte instituţii din alte judete, care se ocupă de îngrijirea pacientilor paliativi, dar ei nu pot să-l tină decât pe o perioadă foarte scurtă de timp, adică 14-20 de zile. Ori lui îi trebuie îngrijire pe o perioadă mai lungă de timp. Am contactat si Directia pentru Protectia Copilului pentru a fi institutionalizat într-o unitate specifică. Pacientul are sanse de recuperare, tocmai de aceea trebuie instituită o măsură în cazul acestui copil”.

Cele mai citite

Related Articles