Kebabul şi shaorma în pericol de a fi interzise

Deputaţii europeni intenţionează să interzică utilizarea aditivilor alimentari în carnea folosită pentru kebab şi shaorma, în special fosfaţii, care păstrează aroma cărnii.

Eurodeputaţii din Comisia de Sănătate au respins propunerea Comisiei Europene de autorizare a folosirii acestor aditivi, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la consecinţele asupra sănătăţii europenilor. Executivul comunitar a dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi vitel, utilizată la rotisor. Respingerea acestei propuneri ar urma să fie votată în Plenul Parlamentului european pe 11 decembrie.

Potrivit unui studiu ştiinţific din 2012, există o potenţială legatură între fosfaţi şi riscul cardiovascular crescut, iar un alt studiu din 2013 sugerează o legătura între o dietă bogată în fosfor şi creşterea mortalităţii cetăţenilor americani.

Anunţul privind interzicerea kebab-ului şi shaormei în Europa nu a fost bine primit în Germania, care este cel mai mare producător şi consumator de kebab din Europa, relatează Euronews.

De același autor

Related Articles