Avansări în grad la structurile MAI

518

În preajma zilei de 1 Decembrie, ofiţerii şi subofiţerii care activează în Ministerul Afacerilor Interne sunt avansaţi în grad, prin ordin al ministrului. O astfel de ceremonie a avut loc astăzi la sediul   Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, în prezenţa prefectului Matei Lupu. Au fost avansaţi un ofiţer şi 5 subofiţeri, înaintea expirării stagiului minim în grad „pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu“. Matei Lupu a dat citire Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, prin care a domnul maior Turculeanu Claudiu, prim-adjunctul inspectorului şef fost avansat în gradul de locotenent-colonel.

Activitatea a fost urmată de o slujbă religioasă oficiată de preotul militar Petrişor Nicolae.

Cu ocazia acestei festivităţi, locotenent-colonel Dina-Mănoiu Ionel, împuternicit inspector şef al I.J.J. Caraş-Severin a dat citire mesajului Ministrului Afacerilor Interne şi a mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române cu ocazia Zilei Naţionale a României.

O festivitate similară a avut loc astăzi şi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Începând cu 1 decembrie vor înainta în gradul următor înainte de termen 5 agenţi şi 5 ofiţeri de poliţie.

Avansări în grad vor avea loc şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, dar şi la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin.

(Sebastian Dragomir)