VIDEO: Jandarmeria Română a prezentat imagini în care caii sunt loviți cu pumnul de un protestatar

După numeroase dispute în spaţiul public privind prezenţa jandarmilor călare la protestele din Piaţa Victoriei, informaţii neplăcute au ieșit la lumină.  Potrivit imaginilor apărute recent, unii protestatari au lovit şi provocat caii jandarmilor, motiv pentru care instituţia a cerut ajutorul românilor pentru a-i găsi pe făptaşi.

“Dar cu caii ce-aţi avut?”…”domnule, domnilor”…care ați înteles să vă exprimați libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente „luminoase” în ochii cailor, în încercarea “nobilă” de a obține o reacție violentă din partea animalului, dar el bland, înțelept și bine antrenat, a ales să confirme un vechi proverb, care spune că “Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate.”
Jandarmeria Română vă solicită sprijinul pentru identificarea și tragerea la răspundere conform legii, a acestor “domni”care au lovit caii și i-au agresat, într-o încercare poate, de a da un alt sens unei manifestații pașnice, care s-a desfășurat fără incidente. Dacă îi recunoașteți sau aveți imagini, vă rugăm să le transmiteți pe adresa de e-mail jandarmerie@mai.gov.ro sau pe mesageria paginii de facebook a Jandarmriei Române”,  se arată în mesajul postat de Jandarmeria Română pe pagina oficială de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei susţine că echipele călare sunt utile în cazul manifestaţiilor pentru că pot interveni rapid în caz de nevoie.

“A fost o întreagă dispută în spaţiul public şi mi s-a părut nedrept pentru că aceste dispozitive sunt prezente de fiecare dată la proteste. Animalele sunt antrenate să nu reacţioneze la astfel de stimuli, în condiţii extreme de anduranţă fizică şi psihică. Echipele oferă o privire de ansamblu a situaţiei operative, conducătorii pot vedea situaţiile care apar în interiorul unui grup şi pot interveni eficient.”, a declarat Marius Militaru într-o intervenţie la România TV.

De același autor

Related Articles