[VIDEO-FOTO] Francisc Vaştag: Să-i aducem pe copii în sală că apoi se îndrăgostesc ei de sport!

405

Programul naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, a fost lansat astăzi, și la Reșița, în prezenţa triplului campion mondial, reșițeanul Francisc Vaștag. Elevii de la Colegiul Economic al Banatului Montan s-au întâlnit primii cu multiplul medaliat, Francisc Vaștag și i-au urmat cei de la Școala Gimnazială numărul 9.

Francisc Vaștag: Până intră în sala de sport că apoi se îndrăgostesc ei de sport

Marele campion le-a vorbit despre importanța practicării sportului în general, dar și cel de performanță la diferitele ramuri sportive:

” Pe scurt este o îndrumare să intre în sălile de sport, să vină să facă mișcare. Asta e cel mai important pentru sănătate. Nu știu cât de mult au înțeles, dar mă bucur că am văzut în sală elevi care practică luptele și box de performanță. Este o acțiune bună din partea Ministerului, cred că ar trebui puțin mai devreme să facem aceste lucruri și să ne ținem de capul copiilor, să-i aducem cât mai mulți să practice sportul. Eu cred că trebuie și cu părinții să stăm de vorbă, pentru că au un cuvânt mare de spus în viața copiilor. Până intră în sala că apoi se îndrăgostesc ei de sport.

Directorul Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Cătălin Hogea a oferit detalii despre scopul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate”:

” Mă bucur că și în județul Caraș-Severin a debutat acest proiect minunat. O să ajungem pe la toate secțiile Universității Eftimie Murgu. Mă bucur că marii foști sportivi ai Reșiței au dat curs acestei invitații. Mă bucur că Feri Vaștag și-a putut rupe din timpul lui să fie alături de noi. M-aș bucura ca după această întâlnire măcar o parte dintre acești copii, să ne calce în sălile de sport și, de ce nu, după câțiva ani să avem noi campioni. Reșița a avut în permanență sportivi de performanță.”

Cei mai mari dintre elevi, cei de la Colegiul Economic al Banatului Montan reșițean au fost bucuroși de întâlnirea cu Francisc Vaștag, chiar dacă unii au auzit atunci pentru prima oară de performanțele acestuia:

”A fost plăcut astăzi. Până acum nu l-am știut pe dl. Vaștag, nu l-am văzut niciodată. Un coleg, care a fost la box, mi-a povestit despre el. Eu am încredere că acest program o să aibă influență asupra elevilor, este ceva nou și ne atrage.”

La Scoala cu nr. 9 lansarea proiectului s-a desfășurat ca si o lecție deschisă, chiar în sala de sport, iar cei mici s-au înghesuit la autografe și poze:

”Astăzi am fost la o întâlnire foarte interesantă. Mă simt foarte emoționat, deoarece mă întâlnesc cu o persoană celebră-Feri Vaștag. Este o persoană celebră, a fost boxer. Inițial a fost un copil care și-a dorit să practice acest sport. A avut ambiție și a reușit până la nivel mondial.”

Programul național Campionii României în școală, liceu și universitate va fi lansat în toate instituțiile de învățământ din Caraș-Severin, inclusiv în mediul rural. Săptămâna viitoare urmează alte două școli.


Campionii României sunt prezentaţi elevilor din Caraş-Severin!

Programul Naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” va fi lansat astăzi, începând cu ora 10.00, la Reșița, în prezenţa triplului campion mondial, reșițeanul Francisc Vaștag.

Guvernul României a lansat acest proiect săptămâna trecută la București, proiect ce se va derula în aproximativ 2.500 de unităţi şcolare din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Programul naţional Campionii României în şcoală, liceu şi universitate va fi lansat astăzi în județul Caraș-Severin la două instituții din Reșița: la Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială numărul 9.

Detalii are directorul Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Cătălin Hogea:

”Județul Caraș-Severin este unul bogat în acest sportivi de performanță și cu atât mai bine că este prezentat acest program. Astăzi ne vom afla la două instituții din Reșița și ne va însoți multiplul campion mondial, european și național, Francisc Vaștag. Încercăm să facem ceva pentru sport, să readucem copiii în sălile de sport, pe arenele sportive.”

Programul național Campionii României în școală, liceu și universitate va fi lansat în toate instituțiile de învățământ din Caraș-Severin. Va începe la Școala Gimnazială numărul 9 din Reșița, de la ora 10.00, în prezența triplului campion mondial la box, Francisc Vaștag.

Obiectivul programului este creșterea gradului de participare activă şi sistematică a copiilor şi tinerilor la activităţi sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătăţire a stării de sănătate, a condiţiei fizice şi psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale şi cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului (măsură prevăzută în Programul de Guvernare).

Programul va fi dezvoltat în şcoli, licee şi universităţi, prin participarea sportivilor de performanţă, care vor avea întâlniri cu elevii şi studenţii şi le vor vorbi despre importanţa sportului şi a educaţiei fizice.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromâniei.com, platformă ce va prezenta în premieră în România o sursă de informare şi promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali şi europeni.

Cristina Corocan