Moartea unui înger. Românca care a ales să moară mai devreme doar pentru a-și naște fetița

Pentru că se apropie Ziua Națională a României și urmează să intrăm în anul centenarului am decis să rememorăm faptele bune pe care românii noștru le-au făcut peste tot prin lume. De obicei aflăm mai repede și tindem să păstrăm în memorie mai degrabă faptele reprobabile dar nu trebuie să uităm că sunt milioane de români cinstiți și muncitori și printre ei și adevărați eroi.

Dacă în episodul trecut am prezentat cazul șoferului român de tir care a devenit erou în Elveția astăzi vă readucem în memorie emoționanta poveste a româncei care, la începutul acestui an, s-a sacrificat și a renunțat la ultimele zile de viață pentru a își naște fetița.

Roxana Dragomir, o tânără mămică în vârstă de 26 de ani din Focşani, care a aflat că este bolnavă de cancer la numai câteva luni după ce a rămas însărcinată,  a ales să nu renunțe la sarcină și a dat naștere copilului său, chiar dacă acest gest s-a dovedit a îi fi fatal.

Deşi multe alte femei ar fi renunţat poate la sarcină pentru a-şi îngriji mai întâi sănătatea, Roxana a ales să aducă pe lume copilul pe care îl purta în pântece, chiar dacă asta a costat-o un picior. La propriu, pentru că imediat după operaţie Roxanei i-a fost amputat un picior afectat de cancer.

Insă, povestea sa nu s-a terminat aici pentru că boala a revenit şi mai agresivă. Prietenii s-au mobilizat pe facebook pentru a strânge fondurile necesare pentru tratament, însă tânăra a pierdut, în cele din urmă, lupta cu boala, fiind răpusă de cancer.

Tristul anunţ al dispariţiei a fost făcut pe contul de facebook „Ajutor pentru Roxana”, lansată pentru a o sprijini în lupta pentru viaţă.

„Abia reuşesc să-mi adun gândurile să pot relata ce s-a întamplat. Roxana a decedat în urma cu ceva timp. Din păcate organismul ei nu a mai făcut faţă. În urmă cu 3 zile a intrat in comă, până astă-seara când a facut infarct nemaiputând fi resuscitată. Nu am cuvinte să pot spune cât de rau ne pare. A fost o curajoasă până in ultimul moment! Nu se mai chinuie acum, este bine! Te iubim enorm Roxana! Vei rămâne tot timpul în inimile noastre! Să ne rugam pentru odihna sufletului ei! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”, a fost  mesajul postat pe pagina de Facebook Ajutor pentru Roxana.

Roxana a fost adusă în țară din clinica din Turcia, acolo unde s-a stins, la sfârșitul lunii februarie a acestui an și a fost condusă pe ultimul drum de sute de oameni în satul său natal, Râmniceni (județul Vrancea).

De același autor

Related Articles