Mobilitatea Erasmus+ la Şcoala 2 din Reşiţa

283

Mai mulți elevi și profesori din Polonia și Croația participă în aceste zile la un proiect european interșcolar, desfășurat în Reșița. Este vorba de etapa I din cadrul proiectului școlar de parteneriat strategic Erasmus+ „Future, work, home – today’s planning, tomorrow’s realization”.
Schimbul de experiență va avea loc până sâmbătă la Școala gimnazială numărul 2, dar și în regiunea de vest. Deschiderea programului Erasmus a avut loc astăzi în prezența oficialităților locale.

Primarul Ioan Popa spune că este un exemplu de bună practică şi această mobilitate a devenit o tradiţie la unitatea de învăţământ. Este de bun augur atât pentru elevi, cât şi pentru profesori care pot interacţiona pentru a ajunge, în final, la concluzia că „toţi suntem la fel”.

 

La eveniment a fost prezent şi şeful Inspectoratului Şcolar, Ioan Benga. Acesta a apreciat că proiectul este benefic pentru copii şi pentru viitorul lor, pentru posibilitatea de a gândi şi a se dezvolta în spaţiul european. Prin interacţiunea pe care o vor avea în această săptămână se pot aduna rezultate care sunt benefice atât pentru elevii români, cât şi pentru cei polonezi şi croaţi.

Directorul unității de învățământ, Marius Șandru spune că proiectul european nu putea fi aplicat dacă nu exista sprijinul părinţilor, pe lângă cel al autorităţilor locale şi al partenerilor.

Elevii şi profesorii invitaţi vor participa în această săptămână la o serie de ateliere de creaţie, la jocuri şi întreceri sportive, dar vor avea şi deplasări tematice în împrejurimile Reşiţei şi în Timişoara. Miercuri, 15 noiembrie, este programată la Timișoara o deplasare tematică, intitulată „Meșteșugăritul de ieri și de azi” fiind organizat un atelier de olărit și modelaj cu lut: „Macheta casei mele din lut” și vizitarea zonei centrale a orașului.

(Sebastian Dragomir)