Reşiţenii receptivi la somaţiile Primăriei: Încasările la restanţele privind plăţile locurilor de veci au crescut cu peste 30%

Pe raza municipiului Reşiţa există 8 cimitire cu peste 19.000 de locuri de veci, care însumează o suprafaţă totală de aproximativ 15 hectare de teren, administrate de Primăria oraşului.

Ovidiu Almăjan – şeful serviciului de întreţinere a patrimoniului public şi privat al Consiliului local a precizat că, administraţia cimitirelor a trimis anul acesta peste 1.000 de somaţii cetăţenilor care nu şi-au achitat taxele aferente locurilor de veci, care conform legii, după 7 ani pot fi redistribuite dacă nu au fost plătite.

Receptivitatea cetăţenilor a fost mare, a mai spus Ovidiu Almăjan, peste 60% dintre aceştia răspunzând pozitiv somaţiilor.

În această perioadă se realizează curăţenia în cimitire şi se inventariază locurile de veci pentru a putea fi identificate mormintele părăsite şi modalitatea ca acestea să fie îngrijite. Până în prezent în cimitirele din Reşiţa au fost inventariate 75% dintre acestea.

Sava Giuricici, şef Administraţie cimitire şi Pompe Funebre a declarat pentru Radio Reşiţa că faţă de aceeaşi perioadă a anilor precedenţi, în ultimile trei luni, încasările privind restanţele locurilor de veci, au crescut cu peste 30%.  (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles