Adăpostul de iarnă din Lugoj a fost distrus de boschetari

Adăpostul comunitar de la Spitalul municipal dr. Teodor Andrei destinat cazării persoanelor care locuiesc pe străzi este la ora actuală nefuncţional din cauza distrugerilor făcute anul trecuţ de cei care au fost primiţi pe timpul nopţilor geroase.

După mijlocul lunii noiembrie cele patru încăperi ale pavilionul din faţa spitalului, care urmează să găzduiască oamenii fără adăpost vor beneficia de lucrări de reabilitare interioară. În iarna trecută au fost distruse ferestrele, caloriferele, grupurile sanitare, instalaţiile electrice, dispozitivele de închidere a uşilor şi lenjeria de pat.

Pentru refacerea spaţiului de cazare s-a estimat că va fi nevoie de 10.000 de lei. Banii necesari au fost solicitaţi autorităţilor locale de către conducerea Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei”. După alocarea finanţării, lucrările de refacere vor dura circa două săptămâni. Oamenii fără adăpost vor beneficia de apă caldă menajeră, camere încălzire şi o masă caldă. Vor fi disponibile 20 de locuri de cazare.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles