[FOTO] La mulţi ani, Olga Delia Mateescu!

Actriță, profesor universitar și dramaturg, Olga Delia Mateescu și-a mărturisit ori de câte ori a avut ocazia, dragostea și recunoștința pentru oamenii acestor locuri, zugrăvind cu delicatețea emoției, amintiri ce o leagă de tinerețea trăită aici. Fiică a  cunoscutei actrițe a teatrului reșițean,Aura Râmniceanu, care preţ de trei decenii a slujit scena bănățeană, Olga Delia Mateescu este aniversată astăzi de lumea teatrului românesc, dar și de Radio România Reșița împreună cu întreaga familie de ascultători din Banatul de Munte și de pretutindeni.

Generații de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București s-au bucurat de dascălul Olga Delia Mateescu, dar milioane de români o admiră și o iubesc pentru rolurile de pe scena teatrolor, teatru radiofonic sau filme.

Am simțit nevoia să o felicităm pe distinsa artistă, prietenă a radioului reșițean, pentru a-i transmite gândurile noastre de prețuire, atât din partea echipei Radio România Reșița cât și din partea ascultătorilor noștri:

 “Eu vă mulțumesc foarte mult, știți că inima mea este acolo, la Reșița! Azi începe Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români  , în perioada 6-12 noiembrie și voi fi în juriu, așa că încep frumos ziua mea cu spectacole de teatru . Vineri, sâmbătă duminică dacă este vreun reșițean prin București  să vină la spectacol că voi juca în Moștenirea și învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său , așa că vă aștept tot la Teatrul Dramaturgilor Români  și la Teatrul Coquette.

Cartea mea, Basme cu oglinda, cine vrea poate să o ia de pe net, dar cine nu poate să îmi spună și trimit pe net eu poveștile.”

Îi invităm pe ascultători să ne comunice și vă transmitem și noi.

“Bine. Mă bucur că v-am auzit.”

La mulți ani, Olga Delia Mateescu !

“Vă mulțumesc. Să aveți zile frumoase și pline de bucurii !”

Olga Delia Mateescu a împlinit astăzi 68 de ani !  Actriță și scriitoare,  societară de onoare a Teatrului Național I.L. Caragiale, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UNITER, distinsă cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică, este absolventă a Facultății  de Filologie, secția Limbi romanice și clasice și a studiilor  teatrale la I.A.T.C., unde în anul 1999 a obținut  doctoratul în Istoria Teatrului sub conducerea prof. univ. Ileana Berlogea, în cadrul UATC, devenind dascăl la la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, până la ieșirea la pensie, anul curent.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles