Curs informativ pentru profesorii de religie cărășeni

În Stațiunea Crivaia-Văliug din Munții Semenic, județul Caraș-Severin s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute un curs informativ pentru profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului.

Părintele consilier eparhial, arhim. Casian Rușeț, din cadrul Sectorului Cultural al eparhiei Banatului Montan a prezentat în deschiderea evenimentului într-un format multimedia un seminar în care a dorit să transmită profesorilor noi paradigme ale educației religioase privind indeferentismul religios, ateismul și antideismul.

În partea a doua, profesor Nicoleta Marcu, director la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a propus spre dezbatere metode de educare generatoare de noi scenarii didactice pentru a-i ajuta pe profesorii de religie să adopte metode de lucru care să ajungă la sufletul elevilor.

La acest curs informativ au participat toți profesorii de religie din Episcopia Caransebeșului alături de ei fiind și părintele Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie în cadrul ISJ Caraș-Severin.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. La final au fost împărțite Diplome de participare tuturor profesorilor prezenți.

Ada Botezan

De același autor

Related Articles