Candidatul PNL la Primăria Deva a câştigat alegerile

Liberalii au transmis că, după ce au numărat în paralel voturile, candidatul lor, Florin Oancea, a câştigat alegerile locale parţiale.

Florin Oancea a fost membru al PNL în perioada 1998 – 2012. În perioada 2008 – 2010 a fost viceprimar al municipiului Deva.

În anul 2012 a demisionat din partid pentru a candida ca independent la Primăria Deva, iar în anul 2016 a fost desemnat să reprezinte ALDE în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului, însă fără succes de fiecare dată.

Oancea a depus o nouă adeziune la PNL, chiar înaintea alegerilor din 5 noiembrie, iar Biroul Politic i-a aprobat revenirea în partid.

Nouă candidaţi, dintre care trei sunt independenţi, s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Deva. Din partea partidelor politice au candidat: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR) şi Ioan Brânduşe (PSR), în ordinea validării candidaturilor. De asemenea, au candidat ca independenţi: Velu Adrian Căluşer, Marius Vasile Blendea şi Eduard Cristoi.

La Deva s-au organizat alegeri pentru funcţia de primar după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie.

La alegerile parţiale de duminică, în Deva au votat 22.035 de alegători, prezenţa la vot fiind de 37,16%. (digi24)

De același autor

Related Articles