În primul său anotimp, primăvara vieții, Maia Truțulescu este la cea de-a treia expoziție personală

Motto: „Dacă n-ar fi fost pictura, limbajul sufletului ar fi rămas necunoscut.”Luigi Montanarini

Artistul nu are vârstă, ca și Frumosul. Artistul salvează lumea din colivia mediocrității și îi desenează un Cer, ca un prag ce îl pune pe creștetul Visului pe Dumnezeu.

„Frumosul este echitatea absolută”

Aproape ne-am îndrăgostit de timpurile artistului și de anotimpurile Creației sale… în primul său anotimp, primăvara vieții, Maia Truțulescu este le cea de-a treia expoziție personală. Prima expoziție a avut-o la vârsta de 5 ani, la Muzeul Banatului Montan Resița, iar ultima la Timișoara la Casa Artelor -Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş. A participat și la mai multe expoziții colective, cea mai importanta fiind expoziția colectivă “RITMURI CROMATICE” organizată de Galeria Elite Profi Art din București, unde expune alături de artiști adulți.

Maia este copilul care ne pune culoarea pe inima sufletului înălțând orizonturi de lumină peste amurgul cântecelor uitării. Maia Truțulescu este Artistul care păzește cu Har și Dăruire pânzele nenăscute ale culorilor, fiindcă pentru fiecare are o poveste ce stă să renască Frumosul ducând cu ea Reșița și frumusețea acestor locuri peste tot unde numele ei este rostit.

Astăzi de la ora 17:30, la Galeria “Lyceum” a Liceului de Arte “Sabin Pautza” din Reșița, Maia Truțulescu ne invită la o nouă expoziție personală cu lucrări de pictură pe pânză, de dimensiuni variate, realizate în ultimul an și nu numai. Experimentele cromatice, căutarea de noi “orizonturi” de exprimare prin pictură, îndrăzneala cu care asociază culorile și sensibilitatea caracteristică vârstei sunt unele din particularitățile estetice care o definesc și care au fost de la inceput remarcate chiar de către specialiști. În deschidere vor lua cuvântul criticul de artă Adrian Stepan și Nicolae Vlădulescu.

Fiecare om ar trebui să asculte puţină musică, să citească puţină poezie şi să privească o pictură frumoasă în fiecare zi din viaţa sa, astfel încât îngrijorările lumeşti să nu-i oblitereze simţul frumosului pe care Dumnezeu l-a implantat în sufletul uman.Coincidență sau nu, în data de 7, la cei 7 ani ai săi, Maia își etalează din nou creațiile în fața publicului reșițean.

Epilog: „Frumosul este echitatea absolută”. Constantin Brâncuși

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles