Poli şi-a întrerupt seria de eşecuri

105

ACS Poli Timişoara a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii I de fotbal.

Gazdele au deschis scorul prin Alexandru Munteanu (37), după ce Astra a rămas în zece oameni în urma eliminării camerunezului Anatole Abang (30), pentru fault dur asupra lui Marius Croitoru, care nu a mai putut continua meciul,scrie Agerpres.ro

Antrenorul Astrei, Edi Iordănescu a fost trimis în tribună pentru proteste vehemente la adresa arbitrului, după ce Valentin Creţu (Poli), care avea cartonaş galben, a comis un fault şi nu a fost eliminat. Tehnicianul a refuzat iniţial să părăsească banca tehnică, dar a revenit apoi asupra deciziei şi a urcat în tribună.

Astra a egalat după pauză, prin Silviu Balaure (59), dar Poli a marcat golul victoriei în min. 71, când Sebastian Mailat a şutat de la peste 30 de metri, balonul a lovit bara transversală şi a intrat în plasă din portarul Plamen Iliev.

În tur, Astra s-a impus cu 3-0.

Poli nu mai câştigase de şase etape, în care înregistrase două egaluri şi patru eşecuri.

Astra a ajuns la şase etape fără victorie, având trei egaluri şi trei eşecuri.

—————————

Astra Giurgiu a pierdut la Timişoara, 1-2 cu ACS Poli, la capătul unui meci care nu a fost lipsit de controverse. La final, Alexandru Ioniţă a susţinut că “centralul” Sebastian Colţescu l-a înjurat pe Edi Iordănescu, la faza la care antrenorul oaspeţilor a fost eliminat.

Domnul Colţescu l-a înjurat pe antrenorul nostru şi a zis să fie scos mai repede de pe teren. A vorbit cu arbitrul de rezervă să-l scoată de pe teren“, a dezvăluit Ioniţă, la sfârşitul partidei de pe Dan Păltinişanu.

Incidentul a fost confirmat şi de antrenorul secund al giurgiuvenilor, Ionuţ Stelescu: “În casca arbitrului de lângă noi s-a auzit înjurătura. Nu se poate așa ceva. Au venit jucătorii să ne spună, au venit să transmită ce se întâmplă. Ce explicații să îi cer lui Colțescu? Nici la liga a patra nu mi s-a întâmplat să aud un arbitru înjurând un antrenor“.

M-a nemulţumit felul în care s-a arbitrat. Nu suntem lăsaţi să jucăm fotbal. Dacă atingem un adversar, face şapte tumbe şi primim uşor galbene. Noi mereu suntem opriţi pe contraatac, iar adversarii nu primesc galbene. Ar trebui luate măsuri şi contra lor. Am încercat să jucăm fotbal, dar e dezamăgitor că nu am reuşit să obţinem vreun punct“, a adăugat “decarul” giurgiuvenilor”.

Una dintre cele mai discutate faze ale partidei a fost eliminarea lui Abang, care a primit două cartonaşe galbene în prima repriză. Al doilea, după un duel cu Marius Croitoru, care nu a mai putut cotinua jocul.

Nu ştiu dacă eliminarea lui Abang a fost corectă, nu am apucat să văd faza, dar în momentul contactului nu s-a luat nicio decizie. S-a dat galben după ce a ieşit cu targa. La mine, când m-a călcat Creţu, nu s-a luat nicio decizie. Nu s-a judecat la fel“, a precizat Ioniţă, referindu-se la momentul controversat din finalul primei reprize, care a dus la ieşirea nervoasă a lui Edi Iordănescu şi eliminarea tehnicianului.

Fostul rapidist crede că Astra a devenit o ţintă după startul foarte bun de sezon, astfel că prezenţa în play-off rămâne un obiectiv greu de atins. Mai ales că fost campioană a ajuns la şase meciuri fără victorie în Liga 1.

E dificil. La începutul campionatului nimeni nu ne-a dat atenţie. Când am început să punem probleme, au început să ni se pună beţe în roate. Dacă play-off-ul e făcut pentru alte echipe, să ni se spună, ca să nu ne mai chinuim la antrenamnte şi la meciuri“, a conchis jucătorul de 22 de ani.

sursa foto:digisport.ro